Rødkålssalat med æbler og tranebær

Rødkålssalat med æbler og tranebær

0 from 0 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

personer
Tilberedningstid

20

minutes

En skøn og frisk rødkålssalat med æbler, tranebær og pinjekerner – perfekt som tilbehør til julemaden eller Mortens Aften anden. Kålsalaten er fyldig, sprød, frisk og sød.

Ingredienser

  • 1/2 rødkål

  • 5 stængler grønkål

  • 2 æbler

  • 1 dl tørrede tranebær

  • 25 g pinjekerner

  • Dressing
  • 1/2 dl koldpresset rapsolie ( eller anden olie der er neutral i smagen)

  • 1 tsk dijonsennep

  • 2 tsk honning

  • 2-3 tsk æbleeddike

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rens grønkålen godt og pil bladene af stænglerne. Sørg for at tørre grønkålsbladene godt, så der ikke hænger for meget vand ved. Snit grønkålen fint i tynde strimler.
  • Snit også rødkålen i fine strimler – de skal være tynde, men der må godt være lidt konsistens på kålen.
  • Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, så det bliver til en tyk vinaigrette dressing. Smag til med sødme, syre, salt og peber.
  • Kom dressingen i skålen og kram nu dressingen godt ind i kålen – det er vigtigt at dressingen bliver masseret godt ind i kålen, så det bliver blødere i konsistensen.
  • Snit æblerne i tynde skiver, og skær tranebær i mindre stykker. Vend æbler og tranebær i salaten.
  • Rist pinjekerner på en tør pande til de får lidt farve. Drys pinjekernerne over salaten lige inden servering.

Video

Tip

  • For en mere fyldig måltidssalat kan man tilsætter perlebyg eller perlespelt. Det smager skønt og gør salaten mere mættende.
  • Hvis det skal være ekstra nemt, kan du sagtens bruge en snittet kålmix eller anden snittet kål til salaten.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram