Rødbedeboller
Course: Brød og bagning
Antal
18
bollerTilberedningstid
1
hour15
minutesDisse skønne boller tager udgangspunkt i havregrød, hvilket gør dem svampede og dejlige! Rødbeder bidrager med en fantastisk farve og dejlig sødme.
Ingredienser
2 dl havregryn
4 dl vand
50 g smør
3,5 dl koldt vand
50 g gær
3 tsk. salt
1 spsk. honning
400 g rødbede, groft revet
400 g fuldkornsmel
600-500 g hvedemel
Sådan gør du
- Kom havregryn og 4 dl vand i en gryde og kog det op til en grød.
- Kom smør i gryden og lad det smelte.
- Hæld den varme havregrød over i en stor røreskål og hæld det kolde vand i for at køle grøden ned.
- Smuldr gær ned i skålen og rør indtil det er opløst, og kom herefter salt og honning i.
- Kom nu fuldkornsmel og rødbede, rør det sammen.
- Kom hvedemel i lidt ad gangen imens du rører i dejen – indtil du når en klistret og fast konsistens, som meget fast havregrød.
- Lad dejen hæve under et klæde i ca. 45 min.
- Beklæd to bageplader med bagepapir og brug en våd ske til at lægge dejen på pladerne.
- Bag bollerne ved 225°C (varmluft) i ca. 15 minutter.
Del opskriften på Facebook