Rødbedeboller

5 from 1 vote
Course: Brød og bagning
Antal

18

boller
Tilberedningstid

1

hour 

15

minutes

Disse skønne boller tager udgangspunkt i havregrød, hvilket gør dem svampede og dejlige! Rødbeder bidrager med en fantastisk farve og dejlig sødme.

Ingredienser

  • 2 dl 2 havregryn

  • 4 dl 4 vand

  • 50 g 50 smør

  • 3,5 dl 3,5 koldt vand

  • 50 g 50 gær

  • 3 tsk. 3 salt

  • 1 spsk. 1 honning

  • 400 g 400 rødbede, groft revet

  • 400 g 400 fuldkornsmel

  • 600-500 g 600-500 hvedemel

Sådan gør du

  • Kom havregryn og 4 dl vand i en gryde og kog det op til en grød.
  • Kom smør i gryden og lad det smelte.
  • Hæld den varme havregrød over i en stor røreskål og hæld det kolde vand i for at køle grøden ned.
  • Smuldr gær ned i skålen og rør indtil det er opløst, og kom herefter salt og honning i.
  • Kom nu fuldkornsmel og rødbede, rør det sammen.
  • Kom hvedemel i lidt ad gangen imens du rører i dejen – indtil du når en klistret og fast konsistens, som meget fast havregrød.
  • Lad dejen hæve under et klæde i ca. 45 min.
  • Beklæd to bageplader med bagepapir og brug en våd ske til at lægge dejen på pladerne.
  • Bag bollerne ved 225°C (varmluft) i ca. 15 minutter.

Del opskriften på Facebook