Rødbedechokoladekage med nødder
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Brød og bagning
Antal
15
stk.Tilberedningstid
1
hourIngredienser
3 æg str. m/l
200 g mørk muscovadosukker
1 1/2 dl olie, f.eks. solsikke
250 g fintrevet rødbede
1/2 dl kakao
250 g hvedemel
1 spsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
75 g hakket mørk chokolade
50 g hakkede mandler
50 g hakkede valnødder
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
- Tilsæt olie lidt ad gangen mens der piskes, så du får en luftig og homogen blanding.
- Rør revet rødbede i og sigt kakao, hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i dejen.
- Rør dejen sammen og kom den i en bageform beklædt med bagepapir, ca. 20*30 cm.
- Drys med chokolade, mandler og nødder.
- Bag kagen 35-40 min. ved 175°C, mærk efter med et træspyd om den er bagt, hvis der sidder dej på spyddet, skal den have lidt mere. Afkøl på rist, drys evt. med flormelis og skær den i passende stykker.
Del opskrift på Facebook