Rødbedechokoladekage med nødder

Rødbedechokoladekage med nødder

3 from 3 votes
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk Course: Brød og bagning
Antal

15

stk.
Tilberedningstid

1

hour 

Ingredienser

  • 3 3 æg str. m/l

  • 200 g 200 mørk muscovadosukker

  • 1 1/2 dl 1 1/2 olie, f.eks. solsikke

  • 250 g 250 fintrevet rødbede

  • 1/2 dl 1/2 kakao

  • 250 g 250 hvedemel

  • 1 spsk. 1 vaniljesukker

  • 2 tsk. 2 bagepulver

  • 75 g 75 hakket mørk chokolade

  • 50 g 50 hakkede mandler

  • 50 g 50 hakkede valnødder

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Tilsæt olie lidt ad gangen mens der piskes, så du får en luftig og homogen blanding.
  • Rør revet rødbede i og sigt kakao, hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i dejen.
  • Rør dejen sammen og kom den i en bageform beklædt med bagepapir, ca. 20*30 cm.
  • Drys med chokolade, mandler og nødder.
  • Bag kagen 35-40 min. ved 175°C, mærk efter med et træspyd om den er bagt, hvis der sidder dej på spyddet, skal den have lidt mere. Afkøl på rist, drys evt. med flormelis og skær den i passende stykker.

Del opskrift på Facebook