Rødbedechokoladekage med nødder

Rødbedechokoladekage med nødder

5 from 2 votes
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk Course: Brød og bagning
Antal

15

stk.
Tilberedningstid

1

hour 

Ingredienser

  • 3 æg str. m/l

  • 200 g mørk muscovadosukker

  • 1 1/2 dl olie, f.eks. solsikke

  • 250 g fintrevet rødbede

  • 1/2 dl kakao

  • 250 g hvedemel

  • 1 spsk. vaniljesukker

  • 2 tsk. bagepulver

  • 75 g hakket mørk chokolade

  • 50 g hakkede mandler

  • 50 g hakkede valnødder

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Tilsæt olie lidt ad gangen mens der piskes, så du får en luftig og homogen blanding.
  • Rør revet rødbede i og sigt kakao, hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i dejen.
  • Rør dejen sammen og kom den i en bageform beklædt med bagepapir, ca. 20*30 cm.
  • Drys med chokolade, mandler og nødder.
  • Bag kagen 35-40 min. ved 175°C, mærk efter med et træspyd om den er bagt, hvis der sidder dej på spyddet, skal den have lidt mere. Afkøl på rist, drys evt. med flormelis og skær den i passende stykker.

Del opskrift på Facebook