Rustik skovbærtærte med hindbær og solbær
Course: Brød og bagning
Antal
8
personerTilberedningstid
1
hourVidunderlig tærte med friske og søde sommerbær
Ingredienser
120 g hvedemel
60 g fuldkornsmel
2 spsk. sukker
1 knsp. salt
Korn fra 1/2 vaniljestang
100 g koldt smør
2 spsk. iskoldt vand
- Fyld
100 g marcipan, revet
1 æg
125 g hindbær
125 g solbær eller blåbær
1 spsk. citronsaft
Skal fra 1/2 økologisk citron
Korn fra 1/2 vaniljestang
Sådan gør du
- Bland mel, sukker, salt og vanilje.
- Brug hænderne til at smuldre den kolde smør i melet og saml til sidst dejen med iskoldt vand.
- Placer dejen på en beklædt bageplade, og rul den ud til en cirkel, ca. 0,5 cm og gerne rustik i kanterne.
- Rør marcipan og æg sammen med en gaffel til en ensartet masse.
- Smør marcipancremen ud på midten af tærtebunden, og hold ca. 4-5 cm fri hele vejen rundt i kanten.
- Vend bærrene sammen med citronsaft- og skal, vanilje – og placer det hele ovenpå marcipancremen.
- Fold siderne af tærten indover fyldet, brug evt. bagepapiret til at folde med.
- Tærten bages ved 180°C varmluft i 30-40 min, indtil den er gylden.
- Server tærten med vaniljeis eller creme fraiche.
Del opskrift på Facebook