Rustik skovbærtærte med hindbær og solbær

5 from 1 vote
Course: Brød og bagning
Antal

8

personer
Tilberedningstid

1

hour 

Vidunderlig tærte med friske og søde sommerbær

Ingredienser

  • 120 g 120 hvedemel

  • 60 g 60 fuldkornsmel

  • 2 spsk. 2 sukker

  • 1 knsp. 1 salt

  • Korn fra 1/2 vaniljestang

  • 100 g 100 koldt smør

  • 2 spsk. 2 iskoldt vand

  • Fyld
  • 100 g 100 marcipan, revet

  • 1 1 æg

  • 125 g 125 hindbær

  • 125 g 125 solbær eller blåbær

  • 1 spsk. 1 citronsaft

  • Skal fra 1/2 økologisk citron

  • Korn fra 1/2 vaniljestang

Sådan gør du

  • Bland mel, sukker, salt og vanilje.
  • Brug hænderne til at smuldre den kolde smør i melet og saml til sidst dejen med iskoldt vand.
  • Placer dejen på en beklædt bageplade, og rul den ud til en cirkel, ca. 0,5 cm og gerne rustik i kanterne.
  • Rør marcipan og æg sammen med en gaffel til en ensartet masse.
  • Smør marcipancremen ud på midten af tærtebunden, og hold ca. 4-5 cm fri hele vejen rundt i kanten.
  • Vend bærrene sammen med citronsaft- og skal, vanilje – og placer det hele ovenpå marcipancremen.
  • Fold siderne af tærten indover fyldet, brug evt. bagepapiret til at folde med.
  • Tærten bages ved 180°C varmluft i 30-40 min, indtil den er gylden.
  • Server tærten med vaniljeis eller creme fraiche.

Del opskrift på Facebook