En lækker og fyldig måltidssalat med friske danske hindbær, grønkål og ristede græskarkerner. De friske danske hindbær er både smukke og smagfulde i sæsonens salater.
Ingredienser
2dlquinoa
50ggræskarkerner
100gedamame bønner, pillede
1lille rødløg
200ggrønkål
½ tsk salt
50ggræskarkerner
1lille rødløg
100gfeta (eller et vegansk alternativ)
Balsamico glace
Sådan gør du
Kog quinoa i 4 dl letsaltet vand i ca. 13-15 minutter til frøene er poppet.
Varm en tør pande og rist græskarkernerne til de bliver gyldne.
æld kogende vand over edamame bønnerne og lad dem stå indtil salaten skal samles.
Pil rødløg og hak det fint. Riv stænglen fra grønkål og hak det fint.
æld det hakkede grønkål i salatskålen, drys med lidt salt og kram det godt igennem med fingrene. Dette gør kålen mindre grov, fremhæver smagen og giver den en flot grøn farve.
Tilsæt kogt quinoa til skålen med grønkål. Si vand fra edamame bønnerne og tilsæt dem også sammen med finthakket rødløg. Vend det hele godt sammen.
Tilsæt de store friske hindbær, drys med græskarkerner. Drys feta over salaten til sidst, og server med balsamico glace, eller alternativt en simpel vinaigrette.