Salat med friske hindbær og ristede græskarkerner
Antal
4
persTilberedningstid
11
minutesEn lækker og fyldig måltidssalat med friske danske hindbær, grønkål og ristede græskarkerner. De friske danske hindbær er både smukke og smagfulde i sæsonens salater.
Ingredienser
2 dl 2 quinoa
50 g 50 græskarkerner
100 g 100 edamame bønner, pillede
1 1 lille rødløg
200 g 200 grønkål
½ tsk salt
50 g 50 græskarkerner
1 1 lille rødløg
100 g 100 feta (eller et vegansk alternativ)
Balsamico glace
Sådan gør du
- Kog quinoa i 4 dl letsaltet vand i ca. 13-15 minutter til frøene er poppet.
- Varm en tør pande og rist græskarkernerne til de bliver gyldne.
- æld kogende vand over edamame bønnerne og lad dem stå indtil salaten skal samles.
- Pil rødløg og hak det fint. Riv stænglen fra grønkål og hak det fint.
- æld det hakkede grønkål i salatskålen, drys med lidt salt og kram det godt igennem med fingrene. Dette gør kålen mindre grov, fremhæver smagen og giver den en flot grøn farve.
- Tilsæt kogt quinoa til skålen med grønkål. Si vand fra edamame bønnerne og tilsæt dem også sammen med finthakket rødløg. Vend det hele godt sammen.
- Tilsæt de store friske hindbær, drys med græskarkerner. Drys feta over salaten til sidst, og server med balsamico glace, eller alternativt en simpel vinaigrette.
Video
Del opskrift på Facebook