Salat med hindbærvinaigrette og brødcroutoner

5 from 1 vote
Recipe by Johanne Mosgaard Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

portioner
Tilberedningstid

15

minutes

Salat med hindbærvinaigrette og sprøde brødcroutoner – en frisk og lækker dressing der ser både indbydende ud og smager skønt til alverdens forskellige salater.

Ingredienser

  • 1 pakke basissalat med rødbede

  • 5-6 skiver brød, fx surdejsbrød

  • Olivenolie til stegning

  • Flagesalt

  • Hindbærvinaigrette
  • 125 g 125 friske hindbær

  • 3 spsk olivenolie

  • 2-3 spsk sirup eller honning

  • 1-2 spsk hvidvinseddike

  • 1 knivspids salt

  • Forslag til ekstra fyld i salaten
  • Agurk

  • Edamamebønner

Sådan gør du

  • Skær brød i tynde skiver og herefter i små tern. Varm en pande med olivenolie og rist brødstykkerne ved høj varme under omrøring, tilsæt også salt. Rist indtil brødet er gyldnet og sprødt.
  • Fordel den færdige salatblanding i en skål og top med de sprøde brødcroutoner. Server med den friske hindbærvinaigrette. En dejlig, nem og frisk sommersalat.
  • Hindbærvinaigrette
  • Blend alle ingredienserne i en minihakker, så dressingen bliver helt cremet.
  • Smag dressingen til med enten mere syrlighed fra eddike, sødme fra sirup eller salt. Server den friske hindbærvinaigrette til sommerens salater.

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram