Salat med karamelliserede beder, nødder og feta

5 from 2 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

Personer
Tilberedningstid

50

minutes

Dejlig lun salat med smagfulde, bagte beder, knasende nødder og cremet feta

Ingredienser

  • 100 g 100 baby leaves

  • 600 g 600 rødbeder

  • 1 spsk. 1 ahornsirup

  • 1 spsk. 1 olivenolie

  • 1 tsk. 1 fennikelfrø, knust

  • 75 g 75 hasselnødder

  • 100 g 100 feta

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Fordel hasselnødder på en bageplade og bag ved 175°C i ovnen i 10-12 min.
  • Tag nødderne ud og lad dem køle af. Brug et viskestykke til at gnubbe skallen af de ristede hasselnødder, og hak dem groft.
  • Skræl rødbederne og skær dem i mundrette stykker.
  • Kom stykkerne på en beklædt bageplade og vend dem med olie, ahornsirup, fennikel frø, salt og peber.
  • Placer dem i ovnen ved 200°C og bag i ca. 40 min.
  • Skyl salaten grundigt og slyng den tør.
  • Arranger salaten på et stort fad med de bagte rødbeder.
  • Top med smuldret gedeost og hasselnødder.

Del opskrift på Facebook