Skønne økologiske pastinakker i godt selskab af danske pærer, rucola og feta – en simpel og lækker salat med bagte pastinakker.
Ingredienser
500gpastinakker
Olivenolie
Salt og peber
2pærer
50grucola
50gfeta
25ggræskarkerner
Dressing
1spskolie
1tskhonning
1tskdijonsennep
1spskcitronsaft
Salt og peber
Sådan gør du
Skær pastinakkerne ud i rustikke stykker, og vend dem godt med olivenolie, salt og peber. Bag pastinakkerne ved 200 grader i 20-30 min til de er gyldne og møre.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, så den tykner og smag til.
Skære pærer i tynde skiver, og rist græskarkernerne på en tør pande til de er gyldne.
Fordel rucola, pastinakker og pærer på et fad og top med dressingen. Vend det hele godt rundt og top salaten med ristede græskarkerner og feta.
Tip
Du kan sagtens bruge andre rodfrugter som fx gulerødder og rødbeder eller et mix af flere slags rodfrugter til salaten.