Salat med pastinak og pære

0.0 from 0 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

personer
Tilberedningstid

35

minutes

Skønne økologiske pastinakker i godt selskab af danske pærer, rucola og feta – en simpel og lækker salat med bagte pastinakker.

Ingredienser

  • 500 g pastinakker

  • Olivenolie

  • Salt og peber

  • 2 pærer

  • 50 g rucola

  • 50 g feta

  • 25 g græskarkerner

  • Dressing
  • 1 spsk olie

  • 1 tsk honning

  • 1 tsk dijonsennep

  • 1 spsk citronsaft

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær pastinakkerne ud i rustikke stykker, og vend dem godt med olivenolie, salt og peber. Bag pastinakkerne ved 200 grader i 20-30 min til de er gyldne og møre.
  • Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, så den tykner og smag til.
  • Skære pærer i tynde skiver, og rist græskarkernerne på en tør pande til de er gyldne.
  • Fordel rucola, pastinakker og pærer på et fad og top med dressingen. Vend det hele godt rundt og top salaten med ristede græskarkerner og feta.

Tip

  • Du kan sagtens bruge andre rodfrugter som fx gulerødder og rødbeder eller et mix af flere slags rodfrugter til salaten.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram