Skønne økologiske pastinakker i godt selskab af danske pærer, rucola og feta – en simpel og lækker salat med bagte pastinakker.
Ingredienser
500g500pastinakker
Olivenolie
Salt og peber
22pærer
50g50rucola
50g50feta
25g25græskarkerner
Dressing
1spsk1olie
1tsk1honning
1tsk1dijonsennep
1spsk1citronsaft
Salt og peber
Sådan gør du
Skær pastinakkerne ud i rustikke stykker, og vend dem godt med olivenolie, salt og peber. Bag pastinakkerne ved 200 grader i 20-30 min til de er gyldne og møre.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, så den tykner og smag til.
Skære pærer i tynde skiver, og rist græskarkernerne på en tør pande til de er gyldne.
Fordel rucola, pastinakker og pærer på et fad og top med dressingen. Vend det hele godt rundt og top salaten med ristede græskarkerner og feta.
Tip
Du kan sagtens bruge andre rodfrugter som fx gulerødder og rødbeder eller et mix af flere slags rodfrugter til salaten.