Salat med pastinak og pære
Antal
4
personerTilberedningstid
35
minutesSkønne økologiske pastinakker i godt selskab af danske pærer, rucola og feta – en simpel og lækker salat med bagte pastinakker.
Ingredienser
500 g 500 pastinakker
Olivenolie
Salt og peber
2 2 pærer
50 g 50 rucola
50 g 50 feta
25 g 25 græskarkerner
- Dressing
1 spsk 1 olie
1 tsk 1 honning
1 tsk 1 dijonsennep
1 spsk 1 citronsaft
Salt og peber
Sådan gør du
- Skær pastinakkerne ud i rustikke stykker, og vend dem godt med olivenolie, salt og peber. Bag pastinakkerne ved 200 grader i 20-30 min til de er gyldne og møre.
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, så den tykner og smag til.
- Skære pærer i tynde skiver, og rist græskarkernerne på en tør pande til de er gyldne.
- Fordel rucola, pastinakker og pærer på et fad og top med dressingen. Vend det hele godt rundt og top salaten med ristede græskarkerner og feta.
Tip
- Du kan sagtens bruge andre rodfrugter som fx gulerødder og rødbeder eller et mix af flere slags rodfrugter til salaten.
Del opskrift på Facebook