Salatbåde med grillede portobello svampe, asparges og urtemayo

0 from 0 votes
Recipe by Johanne Mosgaard Course: Vegetarretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

30

minutes

Svampe er perfekte til grillen – de er sprængfyldt med umami og har en god fylde, hvilket gør dem perfekte til det kødfri og grønne køkken.

Ingredienser

  • 500 g 500 portobello svampe

  • 1 bundt 1 asparges, grønne

  • 2 hoveder 2 hjertesalat

  • 3 3 forårsløg

  • 50 g 50 friske spirer

  • Balsamico marinade
  • 3 spsk. 3 balsamico eddike

  • 3 spsk. 3 ahornsirup

  • 2 spsk. 2 olivenolie

  • 1 tsk. 1 hvidløgspulver

  • 2 spsk. 2 sojasauce

  • Urtemayo
  • 1/2 dl 1/2 mayonnaise, købt eller hjemmelavet

  • 1 håndfuld 1 friske urter, fx ramsløg, fint hakket

  • Frisk persille eller dild, fint hakket

  • 1 fed 1 hvidløg, finthakket

Sådan gør du

  • Knæk enderne af aspargesene og rens svampene.
  • Rør balsamico marinaden sammen.
  • Lad din grill varme helt op, inden du kommer de hele svampe og asparges på.
  • Pensl din marinade på både asparges og svampe og grill dem, indtil svampene er møre, og aspargesene har fået fine grillstriber.
  • Bland din urtemayo.
  • Skær de grillede portobello svampe i skiver og aspargesene i små stykker.
  • Tag forsigtigt salatbladene fra hinanden og hak forårsløg i tynde skiver.
  • Anret salatbladene med urtemayo, friske spirer, de grillede svampeskiver, asparges og forårsløg.
  • Server som en lækker forret eller som tilbehør til andet grillmad.

Video

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram