Sandkage med hindbær
Antal
8
personerTilberedningstid
1
hour50
minutesEn frisk og sommerlig version af den klassiske sandkage. Her med hindbær og en lækker flødeskum med lemon curd på toppen.
Ingredienser
240 g friske hindbær
175 g hvedemel
1 tsk bagepulver
150 g sukker
120 g smør
1 tsk revet citronskal
En knivspids salt
2 æg
200 g naturel yoghurt
3 dl piskefløde
1 dl lemon curd
Ekstra hindbær til pynt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Skyl hindbærrene og dup dem tørre.
- Bland hvedemel og bagepulver og smuldr smørret i melet (det skal ligne revet ost).
- Bland sukker, citronskal og en knivspids salt i.
- Pisk det med en elpisker, til det er godt rørt sammen.
- Tilsæt æggene ét ad gangen samt yoghurten.
- Vend forsigtigt hindbærrene i dejen – og pas på ikke at mase dem.
- Smør en form med smør, og fordel dejen i den.
- Bag kagen i ovnen i 1 time og 10 minutter.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af.
- Pisk fløden til flødeskum.
- Vend lidt lemon curd i skummet og fordel det på kagen. Servér resten af curden ved siden af kagen.
- Dekorér med hindbær og servér.
Del opskrift på Facebook