Sandkage med hindbær

Sandkage med hindbær

5 from 1 vote
Antal

8

personer
Tilberedningstid

1

hour 

50

minutes

En frisk og sommerlig version af den klassiske sandkage. Her med hindbær og en lækker flødeskum med lemon curd på toppen.

Ingredienser

  • 240 g 240 friske hindbær

  • 175 g 175 hvedemel

  • 1 tsk 1 bagepulver

  • 150 g 150 sukker

  • 120 g 120 smør

  • 1 tsk 1 revet citronskal

  • En knivspids salt

  • 2 2 æg

  • 200 g 200 naturel yoghurt

  • 3 dl 3 piskefløde

  • 1 dl 1 lemon curd

  • Ekstra hindbær til pynt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Skyl hindbærrene og dup dem tørre.
  • Bland hvedemel og bagepulver og smuldr smørret i melet (det skal ligne revet ost).
  • Bland sukker, citronskal og en knivspids salt i.
  • Pisk det med en elpisker, til det er godt rørt sammen.
  • Tilsæt æggene ét ad gangen samt yoghurten.
  • Vend forsigtigt hindbærrene i dejen – og pas på ikke at mase dem.
  • Smør en form med smør, og fordel dejen i den.
  • Bag kagen i ovnen i 1 time og 10 minutter.
  • Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af.
  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Vend lidt lemon curd i skummet og fordel det på kagen. Servér resten af curden ved siden af kagen.
  • Dekorér med hindbær og servér.

Del opskrift på Facebook