Simreret med rodfrugter & rødvin
Course: Kødretter
Antal
4
personerTilberedningstid
3
hoursComfort food! Findes der noget bedre end smagfulde, fyldige gryderetter på en kold vinterdag. Her er en af de bedre fyldt med rustikke rodfrugter og mørt oksekød.
Ingredienser
800 g oksebov/okseculotte
1 kg blandede rodfrugter, fx gulerødder, persillerødder og beder
2 hele løg
4 fed hvidløg
4 kviste frisk rosmarin
4 kviste frisk timian
4 laurbærblade
1 dåse hakkede tomater
2 spsk. tomatpure
5 dl rødvin
5 dl oksefond
2 spsk. smør/olivenolie
Salt og peber
1-2 spsk. majsstivelse
Sådan gør du
- Start med at klargøre alle grøntsagerne.
- Hak løgene og hvidløg fint, skræl og skær rodfrugterne i grove stykker.
- Kom alle de klargjorte grøntsager sammen med laurbærblade, timian- og rosmarinkviste i en stor, tykbundet gryde sammen med smør og olie og sautér indtil det tager farve.
- Tag grøntsagerne op af gryden igen og stil til side.
- Skær kødet i grove stykker, kværn godt med salt og peber over, og brun dem gryden i smør og/eller olivenolie.
- Hæld dernæst rødvin, hakkede tomater, tomatpuré og oksebouillon i og rør rundt.
- Læg låg på gryden, og lad det hele stå og simre i 1,5-2 timer.
- Kom rodfrugterne ved igen og lad det simre videre i 45-60 min, indtil rodfrugterne er møre og kødet let falder fra hinanden.
- Rør majsstivelse op i lidt vand, kom det ved og lad det koge let op.
- Smag til med salt, peber og syre.
- Server med et godt brød til.
Video
Del opskriften på Facebook