Simreret med rodfrugter & rødvin

5 from 1 vote
Course: Kødretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

3

hours 

Comfort food! Findes der noget bedre end smagfulde, fyldige gryderetter på en kold vinterdag. Her er en af de bedre fyldt med rustikke rodfrugter og mørt oksekød.

Ingredienser

  • 800 g oksebov/okseculotte

  • 1 kg blandede rodfrugter, fx gulerødder, persillerødder og beder

  • 2 hele løg

  • 4 fed hvidløg

  • 4 kviste frisk rosmarin

  • 4 kviste frisk timian

  • 4 laurbærblade

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 2 spsk. tomatpure

  • 5 dl rødvin

  • 5 dl oksefond

  • 2 spsk. smør/olivenolie

  • Salt og peber

  • 1-2 spsk. majsstivelse

Sådan gør du

  • Start med at klargøre alle grøntsagerne.
  • Hak løgene og hvidløg fint, skræl og skær rodfrugterne i grove stykker.
  • Kom alle de klargjorte grøntsager sammen med laurbærblade, timian- og rosmarinkviste i en stor, tykbundet gryde sammen med smør og olie og sautér indtil det tager farve.
  • Tag grøntsagerne op af gryden igen og stil til side.
  • Skær kødet i grove stykker, kværn godt med salt og peber over, og brun dem gryden i smør og/eller olivenolie.
  • Hæld dernæst rødvin, hakkede tomater, tomatpuré og oksebouillon i og rør rundt.
  • Læg låg på gryden, og lad det hele stå og simre i 1,5-2 timer.
  • Kom rodfrugterne ved igen og lad det simre videre i 45-60 min, indtil rodfrugterne er møre og kødet let falder fra hinanden.
  • Rør majsstivelse op i lidt vand, kom det ved og lad det koge let op.
  • Smag til med salt, peber og syre.
  • Server med et godt brød til.

Video

Del opskriften på Facebook