Smørstegte gulerødder

5 from 2 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

personer
Tilberedningstid

20

minutes

Smørstegte gulerødder smager virkelig skønt, og kan både nydes med lidt ost og grønt som en selvstændig salat eller som tilbehør til andre retter.

Ingredienser

  • 500 g 500 gulerødder

  • 1 spsk 1 olivenolie

  • 2 spsk 2 smør

  • 1 tsk 1 ahornsirup

  • Salt og peber

  • Evt citronsaft, friske urter, ost til topping

Sådan gør du

  • Rens gulerødderne og skær dem i halve hvis de er meget store.
  • Kom olie og smør på en pande og varm op til medium varme. Kom gulerødderne på panden og steg dem ca 5 min. på hver side indtil de er gyldne og let møre – der må stadig godt være bid i gulerødderne.
  • Kom ahornsirup på panden og skru op for varmen og lad gulerødderne karamellisere i 1 minuts tid. Drys med salt og peber.
  • Anret gulerødderne på en tallerken eller et fad og dryp evt med lidt citronsaft og drys med friske krydderurter.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram