Solbær-rabarber crumble

Solbær-rabarber crumble

0 from 0 votes
Course: Brød og bagning
Antal

6

personer
Tilberedningstid

45

minutes

Ingredienser

  • 200 g 200 solbær

  • 400 g 400 rabarber

  • 200 g 200 rørsukker

  • 1 1/2 tsk 1 1/2 vaniljesukker

  • 50 g 50 mandler

  • 90 g 90 blød magarine

  • 50 g 50 hvedemel

  • 160 g 160 grovvalsede havregryn

  • 70 g 70 rørsukker

  • Evt. creme fraiche eller flødeskum

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Bland sukker og vaniljesukker i en skål, og rør indtil vaniljen er rørt ud.
  • Skyl solbærrene og rabarberne, og snit rabarberne i stykker på ca. 1 cm.
  • Bland rabarberstykkerne og solbærrene med sukkermassen og rør det godt sammen.
  • Hæld bær-sukkerblandingen ud i et fad og fordel det jævnt.
  • Forbag massen i ovnen i ca. 6-8 minutter.
  • Hak mandlerne fint.
  • Bland den bløde margarine og melet til en klumpet masse.
  • Tilsæt de hakkede mandler, havregryn og rørsukker.
  • Rør det hele godt sammen, indtil massen har form som en crumble-dej – altså lidt klumpet.
  • Når fyldet er forbagt, fordeles crumblen jævnt over fyldet.

Del opskrift på Facebook: