Solbærkage med solbærmousse

Solbærkage med solbærmousse

3 from 6 votes
Antal

8

personer
Tilberedningstid

1

hour 

Klassisk solbærkage med en luftig bund, lækker og fløjlsblød creme og friske solbær på toppen.

Ingredienser

  • 275 g 275 blødt smør

  • 300 g 300 sukker

  • 2 tsk 2 vaniljesukker

  • 300 g 300 hvedemel

  • 6 6 æg

  • 2 spsk 2 bagepulver

  • 4 spsk 4 creme fraiche

  • Skal fra en økologisk citron

  • 550 g 550 friske solbær

  • 3 3 blade husblas

  • 4 4 pasteuriserede æggeblommer

  • 2 1/2 dl 2 1/2 fløde

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Bland alle ingredienserne i en skål og pisk dejen, til den er ensartet og glat (ca. 2 minutter).
  • Vend 250 g solbær i dejen.
  • Beklæd en springform på 26-28 cm i diameter med bagepapir eller smør formen.
  • Bag kagen i 30-35 minutter og lad kagen køle af efter.
  • Læs husblassen i koldt vand i ca. 15 minutter.
  • Kom solbærrene i en gryde (de kan evt. blendes i gryden.)
  • Varm solbærrene op og put husblassen i. Når husblassen er smeltet, tages blandingen af varmen og afkøles let.
  • Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en anden skål.
  • Pisk fløden til en blød flødeskum i en tredje skål.
  • Vend æggemassen i solbærblandingen lidt ad gangen. Solbærblandingen må gerne være lidt lun.
  • Vend til sidst flødeskummet forsigtigt i blandingen med en dejskraber.
  • Fordel moussen på toppen af solbærkagen og lad den sætte sig på køl i nogle timer inden servering.
  • Pynt evt. med friske solbær på toppen.

Del opskrift på Facebook