Solbærkage med solbærmousse
Antal
8
personerTilberedningstid
1
hourKlassisk solbærkage med en luftig bund, lækker og fløjlsblød creme og friske solbær på toppen.
Ingredienser
275 g blødt smør
300 g sukker
2 tsk vaniljesukker
300 g hvedemel
6 æg
2 spsk bagepulver
4 spsk creme fraiche
Skal fra en økologisk citron
550 g friske solbær
3 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer
2 1/2 dl fløde
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Bland alle ingredienserne i en skål og pisk dejen, til den er ensartet og glat (ca. 2 minutter).
- Vend 250 g solbær i dejen.
- Beklæd en springform på 26-28 cm i diameter med bagepapir eller smør formen.
- Bag kagen i 30-35 minutter og lad kagen køle af efter.
- Læs husblassen i koldt vand i ca. 15 minutter.
- Kom solbærrene i en gryde (de kan evt. blendes i gryden.)
- Varm solbærrene op og put husblassen i. Når husblassen er smeltet, tages blandingen af varmen og afkøles let.
- Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en anden skål.
- Pisk fløden til en blød flødeskum i en tredje skål.
- Vend æggemassen i solbærblandingen lidt ad gangen. Solbærblandingen må gerne være lidt lun.
- Vend til sidst flødeskummet forsigtigt i blandingen med en dejskraber.
- Fordel moussen på toppen af solbærkagen og lad den sætte sig på køl i nogle timer inden servering.
- Pynt evt. med friske solbær på toppen.
Del opskrift på Facebook