Sommerslaw med fennikel, spidskål, hindbær, dild og mormordressing – toppet med knas i form af anicia linser og ristede hasselnødder. En skøn salat der smager af dansk sommer med masser af lækre danske råvarer.
Ingredienser
1/2spidskål
1fennikel
1bundt dild
125ghindbær, friske
Mormordressing
150gpiskefløde
1-1,5spsksukker
1citron, saften heraf
Salt og peber
Ristede anicia linser og hasselnødder
1dlanicia linser
100gafskallede hasselnødder
flagesalt
Sådan gør du
Snit spidskål og fennikel fint. Fennikel skal snittes helt tyndt, så det ikke bliver for groft i salaten – så dette gøres bedst på et mandolinjern.
Hak dild og bland det meste sammen med fennikel og spidskål.
Rør ingredienserne til mormordressingen sammen og smag til med sukker, syre, salt og peber. Rør det sammen så det begynder at tykne og stil herefter dressingen på køl i ca 30 min, så den får lov til at stå og tykne lidt mere.
Vend salaten med dressingen, og top med friske hindbær, ristede linser og hasselnødder og lidt frisk dild.
Ristede anicia linser og hasselnødder
Kog linserne sammen med en grøntsagsboullionterning efter anvisningen på pakken. (ca 25 min). Dryp dem godt af efter kogning.
Hak hasselnødderne groft.
Fordel anicia linserne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 160 grader i ca 25 min. Efter 10 minutters bagning kommes hasselnødderne også på bagepladen og bages med.
Drys linser og nødder med lidt flagesalt og lad det køle helt af. Brug som topping på salater eller fx pastaretter.