Sommerslaw med fennikel, spidskål og hindbær

0.0 from 0 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

portioner
Tilberedningstid

40

minutes

Sommerslaw med fennikel, spidskål, hindbær, dild og mormordressing – toppet med knas i form af anicia linser og ristede hasselnødder. En skøn salat der smager af dansk sommer med masser af lækre danske råvarer.

Ingredienser

  • 1/2 spidskål

  • 1 fennikel

  • 1 bundt dild

  • 125 g hindbær, friske

  • Mormordressing
  • 150 g piskefløde

  • 1-1,5 spsk sukker

  • 1 citron, saften heraf

  • Salt og peber

  • Ristede anicia linser og hasselnødder
  • 1 dl anicia linser

  • 100 g afskallede hasselnødder

  • flagesalt

Sådan gør du

  • Snit spidskål og fennikel fint. Fennikel skal snittes helt tyndt, så det ikke bliver for groft i salaten – så dette gøres bedst på et mandolinjern.
  • Hak dild og bland det meste sammen med fennikel og spidskål.
  • Rør ingredienserne til mormordressingen sammen og smag til med sukker, syre, salt og peber. Rør det sammen så det begynder at tykne og stil herefter dressingen på køl i ca 30 min, så den får lov til at stå og tykne lidt mere.
  • Vend salaten med dressingen, og top med friske hindbær, ristede linser og hasselnødder og lidt frisk dild.
  • Ristede anicia linser og hasselnødder
  • Kog linserne sammen med en grøntsagsboullionterning efter anvisningen på pakken. (ca 25 min). Dryp dem godt af efter kogning.
  • Hak hasselnødderne groft.
  • Fordel anicia linserne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 160 grader i ca 25 min. Efter 10 minutters bagning kommes hasselnødderne også på bagepladen og bages med.
  • Drys linser og nødder med lidt flagesalt og lad det køle helt af. Brug som topping på salater eller fx pastaretter.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram