Sommerslaw med fennikel, spidskål og hindbær
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal
4
portionerTilberedningstid
40
minutesSommerslaw med fennikel, spidskål, hindbær, dild og mormordressing – toppet med knas i form af anicia linser og ristede hasselnødder. En skøn salat der smager af dansk sommer med masser af lækre danske råvarer.
Ingredienser
1/2 spidskål
1 fennikel
1 bundt dild
125 g hindbær, friske
- Mormordressing
150 g piskefløde
1-1,5 spsk sukker
1 citron, saften heraf
Salt og peber
- Ristede anicia linser og hasselnødder
1 dl anicia linser
100 g afskallede hasselnødder
flagesalt
Sådan gør du
- Snit spidskål og fennikel fint. Fennikel skal snittes helt tyndt, så det ikke bliver for groft i salaten – så dette gøres bedst på et mandolinjern.
- Hak dild og bland det meste sammen med fennikel og spidskål.
- Rør ingredienserne til mormordressingen sammen og smag til med sukker, syre, salt og peber. Rør det sammen så det begynder at tykne og stil herefter dressingen på køl i ca 30 min, så den får lov til at stå og tykne lidt mere.
- Vend salaten med dressingen, og top med friske hindbær, ristede linser og hasselnødder og lidt frisk dild.
- Ristede anicia linser og hasselnødder
- Kog linserne sammen med en grøntsagsboullionterning efter anvisningen på pakken. (ca 25 min). Dryp dem godt af efter kogning.
- Hak hasselnødderne groft.
- Fordel anicia linserne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 160 grader i ca 25 min. Efter 10 minutters bagning kommes hasselnødderne også på bagepladen og bages med.
- Drys linser og nødder med lidt flagesalt og lad det køle helt af. Brug som topping på salater eller fx pastaretter.
Del opskrift på Facebook