Stripetti, også kaldet spaghetti squash, har fået sit navn pga den spaghetti lignende konsistens man får af græskarkødet efter tilberedning. Her serveres spaghetti squash helt simpelt med brunet smør, urter, parmesan og ristede græskarkerner. En skøn og smagfuld grøntsagsret og et lækkert alternativ til traditionel spaghetti.
Ingredienser
2stkstripetti eller spaghetti squash
Olivenolie til pensling
120gsmør
Basilikum, persille, timian (eller de urter du lige har ved hånden)
50gparmesan
1/2grgræskarkerner
Sådan gør du
Flæk dine spaghetti squash i to stykker på langs – det kræver en god skarp kniv og lidt kræfter, men det kan lade sig gøre. Skrab kerner ud af midten på græskarrene.
Pensl skærefladen af græskarrene med lidt olivenolie og krydr med salt og peber.
Placer de halve græskar på en bageplade med bagepapir med skærefladen nedad. Bag græskarrene i ca 50 min ved 200 grader. Tjek med en gaffel at græskarkødet er helt mørt ud til skrællen.
Lad græskarrene køle en smule af inden græskarkødet trevles til spaghetti lignende strimler med en gaffel.
Lav det brunede smør, mens græskarrene bager. Kom smørret i en lille gryde og lad det smelte. Skru op til medium varme så smørret begynder at bruse og boble en smule. Lad smørret stå og småsimre ved medium varme i 5-10 minutter til det får en gylden farve og noter af karamel. Pas på at du ikke brænder smørret på.
Hæld smørret over i en skål uden at få bundfaldet med og lad det køle en smule af.
Rist græskarkernerne på en tør pande til de får lidt farve og bliver gyldne. Drys med lidt salt.
Kom alt græskarkødet i en stor skål, eller lad kødet blive i græskarskallerne. Vend spaghetti squash med brunet smør, parmesan, urter og halvdelen af græskarkernerne. Smag til med salt og peber. Top med ekstra ost, urter og kerner ved servering.
Video
Tip
Du kan sagtens bruge almindelig smør eller olivenolie som alternativ til brunet smør.