Spicy pastasauce med butternut squash – vaskeægte comfortfood med den cremede græskarsauce der passer perfekt til pasta.
Ingredienser
Pastasauce
2stk løg
3-4 fed hvidløg
1 butternut squash
1-2 tsk chiliflager
Olivenolie
1 håndfuld frisk timian
Evt. 1 dl madlavningsfløde eller kokosmælk
3dåsehakkede tomater
Friskkværnet peber
1 tsk flagesalt
Til servering
500gpasta
Parmesan eller gærflager
Frisk timian
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Pil løg og hvidløg. Skær løg i grove stykker. Skær skrællen af din butternut squash (kan godt beholdes på, men giver den mest cremede sauce uden skræl) og fjern kerner. Skær butternut squash i grove stykker.
Beklæd en bageplade med bagepapir. Læg butternut squash, løg, og hele hvidløg på bagepladen. Hæld ca. 3 spsk olivenolie over, drys med frisk timian, chiliflager, friskkværnet peber og salt. Vend det gerne godt sammen med hænderne. Bag i ca. 25-30 minutter.
Kog pasta når der er ca. 10 minutter tilbage af bagetiden for grøntsagerne.
Hæld de bagte ingredienser i en blender eller foodprocessor sammen med de hakkede tomater og blend til du får en cremet sauce. Hvis du ikke har de maskiner, kan du hælde det i en skål og blende med en stavblender.
Tilsæt lidt fløde eller kokosmælk for at afrunde smagen. Har du brug for mere væske, så brug lidt af kogevandet fra pastaen, men saucen må gerne være tyk. Smag din pastasauce til med rigeligt peber og lidt salt.
Si kogevandet fra din pasta og vend det med pastasaucen i gryden. Din pasta er nu klar til servering.
Server gerne med friskrevet parmesan eller gærflager og frisk timian på toppen.