Salat med bagte kartofler, spinat og sennepsvinaigrette

0 from 0 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

personer
Tilberedningstid

40

minutes

En skøn og mættende spinatsalat med bagte kartofler og sennepsvinaigrette. Både lækker som tilbehør eller som en mættende måltidsalat.

Ingredienser

  • 125 g 125 babyspinat

  • 2 2 spsk græskarkerner

  • Bagte kartofler
  • 650 g 650 små kartofler

  • 1 spsk 1 olivenolie

  • salt og peber

  • Sennepsvinaigrette
  • 1/2 dl 1/2 olivenolie eller rapsolie

  • 1 spsk 1 grovkornet sennep

  • 1 spsk 1 citronsaft eller æbleeddike

  • 1 tsk 1 flydende honning

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rist evt græskarkernerne på en pande i lidt olie og salt for at fremhæve smagen.
  • Bagte kartofler
  • Skær kartoflerne i mindre stykker og vend med olivenolie, salt og peber.
  • Bag kartoflerne ved 200 grader i 30-35 minutter til de er gyldne og møre.
  • Sennepsvinaigrette
  • Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen så den tykner, og smag til med salt og peber.
  • Vend de bagte kartofler med dressingen, og vend derefter forsigtigt med spinatbladene. Anret på et fad og drys med de ristede græskarkerner.

Tip

  • Salaten smager også skønt med lidt fetaost på toppen.
  • For en mere fyldig måltidssalat kan der også tilføjes kogte linser eller quinoa til salaten.

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram