Salat med bagte kartofler, spinat og sennepsvinaigrette
Antal
4
personerTilberedningstid
40
minutesEn skøn og mættende spinatsalat med bagte kartofler og sennepsvinaigrette. Både lækker som tilbehør eller som en mættende måltidsalat.
Ingredienser
125 g 125 helbladet spinat
2 2 spsk græskarkerner
- Bagte kartofler
650 g 650 små kartofler
1 spsk 1 olivenolie
salt og peber
- Sennepsvinaigrette
1/2 dl 1/2 olivenolie eller rapsolie
1 spsk 1 sennep
1 spsk 1 citronsaft eller æbleeddike
1 tsk 1 flydende honning
salt og peber
Sådan gør du
- Rist evt græskarkernerne på en pande i lidt olie og salt for at fremhæve smagen.
- Bagte kartofler
- Skær kartoflerne i mindre stykker og vend med olivenolie, salt og peber.
- Bag kartoflerne ved 200 grader i 30-35 minutter til de er gyldne og møre.
- Sennepsvinaigrette
- Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen så den tykner, og smag til med salt og peber.
- Vend de bagte kartofler med dressingen, og vend derefter forsigtigt med spinatbladene. Anret på et fad og drys med de ristede græskarkerner.
Tip
- Salaten smager også skønt med lidt fetaost på toppen.
- For en mere fyldig måltidssalat kan der også tilføjes kogte linser eller quinoa til salaten.
Del opskrift på Facebook