Spinattærte med laks og forårsløg
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Brød og bagning
Antal
1
stk.Tilberedningstid
1
hourIngredienser
- Tærtedej
250 g hvedemel
150 g smør
1/4 tsk. salt
1 æg
Evt. lidt vand
- Fyld
200 g laksefilet
5 forårsløg
100 g spinat
5 æg
250 g ricotta
Salt og peber
Sådan gør du
- Smuldr smørret i melet. Tilsæt salt og saml dejen med æg og evt. lidt vand.
- Lad dejen hvile 30 min. i køleskabet inden den rulles ud på et meldrysset bord og lægges i en tærteform ca. 24 cm i diameter eller en rektangulær form.
- Skær skindet af laksen og skær den i tynde skiver.
- Rens forårsløgene og blanchér dem hurtigt i kogende vand.
- Damp spinaten og dryp af.
- Pisk æg, ricotta, salt og peber sammen og bland med spinat
- Kom det i tærteformen og læg laks og forårsløg oven på.
- Sæt tærten i ovnen og bag den ca. 25 min. ved 200°C nederst i ovnen til æggemassen er stivnet.
- Server evt. med salat eller fint strimlet forårsløg på toppen.
Del opskrift på Facebook