Spinattærte med laks og forårsløg

Spinattærte med laks og forårsløg

5 from 1 vote
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk Course: Brød og bagning
Antal

1

stk.
Tilberedningstid

1

hour 

Ingredienser

  • Tærtedej
  • 250 g 250 hvedemel

  • 150 g 150 smør

  • 1/4 tsk. 1/4 salt

  • 1 1 æg

  • Evt. lidt vand

  • Fyld
  • 200 g 200 laksefilet

  • 5 5 forårsløg

  • 100 g 100 spinat

  • 5 5 æg

  • 250 g 250 ricotta

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Smuldr smørret i melet. Tilsæt salt og saml dejen med æg og evt. lidt vand.
  • Lad dejen hvile 30 min. i køleskabet inden den rulles ud på et meldrysset bord og lægges i en tærteform ca. 24 cm i diameter eller en rektangulær form.
  • Skær skindet af laksen og skær den i tynde skiver.
  • Rens forårsløgene og blanchér dem hurtigt i kogende vand.
  • Damp spinaten og dryp af.
  • Pisk æg, ricotta, salt og peber sammen og bland med spinat
  • Kom det i tærteformen og læg laks og forårsløg oven på.
  • Sæt tærten i ovnen og bag den ca. 25 min. ved 200°C nederst i ovnen til æggemassen er stivnet.
  • Server evt. med salat eller fint strimlet forårsløg på toppen.

Del opskrift på Facebook