Spinatvafler

Spinatvafler

2 from 3 votes
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk Course: Brød og bagning
Antal

6

personer
Tilberedningstid

30

minutes

Disse lækre spinatvafler kan nydes som et sundt mellemmåltid eller som hyggelig og hurtig aftensmad. De er også skønne i madpakken.

Ingredienser

  • 250 g 250 hvedemel

  • 1 tsk. 1 natron

  • 1 tsk. 1 salt

  • 2 2 æg

  • 3 dl 3 kærnemælk

  • 1/2 dl 1/2 olie

  • 1 spsk. 1 smør

  • 150 g 150 babyspinat

  • 1/2 kg 1/2 ærter i bælg

  • 250 g 250 sukkerærter

  • 3 3 kyllingefilleter

  • Salt og peber

  • 3 3 skoleagurker

  • 1 1 potte ærteskud

Sådan gør du

  • Pisk mel, bagepulver, salt, æg, mælk og olie sammen til en klumpfri dej.
  • Damp spinaten i lidt smør, til den falder sammen, rør den i vaffeldejen og blend et kort øjeblik.
  • Varm vaffeljernet op og pensl evt. med lidt smeltet smør.
  • Bag vaflerne sprøde og gyldne, ca. 6 stk.
  • Bælg ærterne og snit sukkerærterne på langs.
  • Steg kyllingefileterne ca. 5 min. på hver side.
  • Snit agurkerne i tynde skiver på langs.
  • Placer skiver af kylling, agurk og ærter midt på vaflerne, drys med ærteskud og server.

Tip

  • Vaflerne kan sagtens bages i forvejen så de bare lige skal lunes. Og de kan fryses.

Del opskrift på Facebook