Spinatvafler

Spinatvafler

3 from 2 votes
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk Course: Brød og bagning
Antal

6

personer
Tilberedningstid

30

minutes

Disse lækre spinatvafler kan nydes som et sundt mellemmåltid eller som hyggelig og hurtig aftensmad. De er også skønne i madpakken.

Ingredienser

  • 250 g hvedemel

  • 1 tsk. natron

  • 1 tsk. salt

  • 2 æg

  • 3 dl kærnemælk

  • 1/2 dl olie

  • 1 spsk. smør

  • 150 g babyspinat

  • 1/2 kg ærter i bælg

  • 250 g sukkerærter

  • 3 kyllingefilleter

  • Salt og peber

  • 3 skoleagurker

  • 1 potte ærteskud

Sådan gør du

  • Pisk mel, bagepulver, salt, æg, mælk og olie sammen til en klumpfri dej.
  • Damp spinaten i lidt smør, til den falder sammen, rør den i vaffeldejen og blend et kort øjeblik.
  • Varm vaffeljernet op og pensl evt. med lidt smeltet smør.
  • Bag vaflerne sprøde og gyldne, ca. 6 stk.
  • Bælg ærterne og snit sukkerærterne på langs.
  • Steg kyllingefileterne ca. 5 min. på hver side.
  • Snit agurkerne i tynde skiver på langs.
  • Placer skiver af kylling, agurk og ærter midt på vaflerne, drys med ærteskud og server.

Tip

  • Vaflerne kan sagtens bages i forvejen så de bare lige skal lunes. Og de kan fryses.

Del opskrift på Facebook