Spinatvafler
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Brød og bagning
Antal
6
personerTilberedningstid
30
minutesDisse lækre spinatvafler kan nydes som et sundt mellemmåltid eller som hyggelig og hurtig aftensmad. De er også skønne i madpakken.
Ingredienser
250 g hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. salt
2 æg
3 dl kærnemælk
1/2 dl olie
1 spsk. smør
150 g babyspinat
1/2 kg ærter i bælg
250 g sukkerærter
3 kyllingefilleter
Salt og peber
3 skoleagurker
1 potte ærteskud
Sådan gør du
- Pisk mel, bagepulver, salt, æg, mælk og olie sammen til en klumpfri dej.
- Damp spinaten i lidt smør, til den falder sammen, rør den i vaffeldejen og blend et kort øjeblik.
- Varm vaffeljernet op og pensl evt. med lidt smeltet smør.
- Bag vaflerne sprøde og gyldne, ca. 6 stk.
- Bælg ærterne og snit sukkerærterne på langs.
- Steg kyllingefileterne ca. 5 min. på hver side.
- Snit agurkerne i tynde skiver på langs.
- Placer skiver af kylling, agurk og ærter midt på vaflerne, drys med ærteskud og server.
Tip
- Vaflerne kan sagtens bages i forvejen så de bare lige skal lunes. Og de kan fryses.
Del opskrift på Facebook