Sprød salat med pocheret æg og sommergrønt
Antal
4
personerTilberedningstid
25
minutesIngredienser
2 hoveder 2 hjertesalat
1 1 pak choi
1/2 bundt 1/2 radiser
4-6 4-6 æg
3 tykke skiver 3 surdejsbrød
2 spsk. 2 olie
Salt
1 spsk. 1 lys eddike
- Dilddressing
1 bundt 1 frisk dild
2 spsk. 2 mayonnaise
200 ml 200 creme fraiche 18%
1 spsk. 1 citronsaft
1 tsk. 1 flydende honning
Salt og peber
- Sød-syltede rabarber
3-4 stængler 3-4 rabarber
1 dl 1 lys eddike
1 dl 1 sukker
Sådan gør du
- Kom eddike og sukker i en gryde og kog op indtil sukkeret er opløst
- Skær rabarber i tynde skiver på skrå, kom dem i et skoldet glas og hæld syltelagen over
- Sæt rabarberne til side og lade dem trække i minimum et par timer. Opbevares herefter på køl i flere uger
- Hak dilden fint og rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag til
- Riv surdejsbrødet i mundrette bider. Vend det i olie og drys salt på
- Bag croutonerne i ovnen ved 200°C i ca. 8 min
- Vask hjertesalatbladene grundigt og riv bladene i mindre stykker
- Skær radiserne i kvarte på langs og snit pak choi fint
- Anret alle grønsagerne tilfældigt på et fad
- Kog vand i en gryde og tilsæt eddike
- Pochér æggene ved at lave en lille hvirvelvind i det let boblende vand og hæld forsigtigt et æg ad gangen ned i vandet. Lad ægget koge i vandet i ca. 3 min, indtil det tages op med en hulske
- Læg æggene på salatanretningen og drys dem med salt og peber
- Dryp dressing over det hele, fordel croutoner og frisk dild
Video
Del opskrift på Facebook