Sprød salat med pocheret æg og sommergrønt

0 from 0 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

personer
Tilberedningstid

25

minutes

Ingredienser

  • 2 hoveder 2 hjertesalat

  • 1 1 pak choi

  • 1/2 bundt 1/2 radiser

  • 4-6 4-6 æg

  • 3 tykke skiver 3 surdejsbrød

  • 2 spsk. 2 olie

  • Salt

  • 1 spsk. 1 lys eddike

  • Dilddressing
  • 1 bundt 1 frisk dild

  • 2 spsk. 2 mayonnaise

  • 200 ml 200 creme fraiche 18%

  • 1 spsk. 1 citronsaft

  • 1 tsk. 1 flydende honning

  • Salt og peber

  • Sød-syltede rabarber
  • 3-4 stængler 3-4 rabarber

  • 1 dl 1 lys eddike

  • 1 dl 1 sukker

Sådan gør du

  • Kom eddike og sukker i en gryde og kog op indtil sukkeret er opløst
  • Skær rabarber i tynde skiver på skrå, kom dem i et skoldet glas og hæld syltelagen over
  • Sæt rabarberne til side og lade dem trække i minimum et par timer. Opbevares herefter på køl i flere uger
  • Hak dilden fint og rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag til
  • Riv surdejsbrødet i mundrette bider. Vend det i olie og drys salt på
  • Bag croutonerne i ovnen ved 200°C i ca. 8 min
  • Vask hjertesalatbladene grundigt og riv bladene i mindre stykker
  • Skær radiserne i kvarte på langs og snit pak choi fint
  • Anret alle grønsagerne tilfældigt på et fad
  • Kog vand i en gryde og tilsæt eddike
  • Pochér æggene ved at lave en lille hvirvelvind i det let boblende vand og hæld forsigtigt et æg ad gangen ned i vandet. Lad ægget koge i vandet i ca. 3 min, indtil det tages op med en hulske
  • Læg æggene på salatanretningen og drys dem med salt og peber
  • Dryp dressing over det hele, fordel croutoner og frisk dild

Video

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram