Stegt broccoli og blomkål med soya og sesam er en let og virkelig lækker måde at få smag på grøntsagerne – server evt med nudler og et spejlæg for en simpel og virkelig nem nudelret.
Ingredienser
400gbroccoli og blomkålsbuketter
35gsoya (gerne tamari soya der er mere rund i smagen og knap så salt)
2spsksesamolie
25gflydende honning
0,5frisk chili eller 1/4 tsk chiliflager
1fed hvidløg
2-3cmingefær
1/4dlsesamfrø
Sådan gør du
Rist sesamfrøene på en tør pande ved medium varme til de begynder at få farve og poppe let. Pas på de ikke bliver for mørke.
Riv eller pres hvidløget og skær chilien i små tern. Riv også ingefær. Bland hvidløg, ingefær, chili, soya, honning, 1 spsk af de ristede sesamfrø og sesamolie og rør det godt sammen.
Varm en pande godt op ved kraftigste varme. Kom dine blomkål og broccoli buketter på panden uden fedtstof og giv dem ca 5 minutter til de begynder at få godt med farve på alle sider.
Tag panden af varmen og kom soyamarinaden på panden. Vend det hele godt sammen og hæld grøntsagerne i en skål.
Server med lidt ristede sesamfrø på toppen – evt med en gomadressing eller miso mayo ved siden af.