Stegt broccoli og blomkål med soya og sesam

3 from 32 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

portioner
Tilberedningstid

15

minutes

Stegt broccoli og blomkål med soya og sesam er en let og virkelig lækker måde at få smag på grøntsagerne – server evt med nudler og et spejlæg for en simpel og virkelig nem nudelret.

Ingredienser

  • 400 g 400 broccoli og blomkålsbuketter

  • 35 g 35 soya (gerne tamari soya der er mere rund i smagen og knap så salt)

  • 2 spsk 2 sesamolie

  • 25 g 25 flydende honning

  • 0,5 0,5 frisk chili eller 1/4 tsk chiliflager

  • 1 1 fed hvidløg

  • 2-3 cm 2-3 ingefær

  • 1/4 dl 1/4 sesamfrø

Sådan gør du

  • Rist sesamfrøene på en tør pande ved medium varme til de begynder at få farve og poppe let. Pas på de ikke bliver for mørke.
  • Riv eller pres hvidløget og skær chilien i små tern. Riv også ingefær. Bland hvidløg, ingefær, chili, soya, honning, 1 spsk af de ristede sesamfrø og sesamolie og rør det godt sammen.
  • Varm en pande godt op ved kraftigste varme. Kom dine blomkål og broccoli buketter på panden uden fedtstof og giv dem ca 5 minutter til de begynder at få godt med farve på alle sider.
  • Tag panden af varmen og kom soyamarinaden på panden. Vend det hele godt sammen og hæld grøntsagerne i en skål.
  • Server med lidt ristede sesamfrø på toppen – evt med en gomadressing eller miso mayo ved siden af.

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram