Stegt broccoli og blomkål med soya og sesam
Antal
4
portionerTilberedningstid
15
minutesStegt broccoli og blomkål med soya og sesam er en let og virkelig lækker måde at få smag på grøntsagerne – server evt med nudler og et spejlæg for en simpel og virkelig nem nudelret.
Ingredienser
400 g broccoli og blomkålsbuketter
35 g soya (gerne tamari soya der er mere rund i smagen og knap så salt)
2 spsk sesamolie
25 g flydende honning
0,5 frisk chili eller 1/4 tsk chiliflager
1 fed hvidløg
2-3 cm ingefær
1/4 dl sesamfrø
Sådan gør du
- Rist sesamfrøene på en tør pande ved medium varme til de begynder at få farve og poppe let. Pas på de ikke bliver for mørke.
- Riv eller pres hvidløget og skær chilien i små tern. Riv også ingefær. Bland hvidløg, ingefær, chili, soya, honning, 1 spsk af de ristede sesamfrø og sesamolie og rør det godt sammen.
- Varm en pande godt op ved kraftigste varme. Kom dine blomkål og broccoli buketter på panden uden fedtstof og giv dem ca 5 minutter til de begynder at få godt med farve på alle sider.
- Tag panden af varmen og kom soyamarinaden på panden. Vend det hele godt sammen og hæld grøntsagerne i en skål.
- Server med lidt ristede sesamfrø på toppen – evt med en gomadressing eller miso mayo ved siden af.
Del opskrift på Facebook