Stegte gulerødder med spicy persillepesto

0 from 0 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

portioner
Tilberedningstid

20

minutes

Stegte og karamelliserede gulerødder på panden smager skønt – her serveres de med en spicy persillepesto med chili og citron.

Ingredienser

  • Persillepesto
  • 50 g 50 bredbladet persille

  • 1 1 fed hvidløg

  • 30 g 30 mandler

  • 1/4 1/4 frisk chili – evt mere eller mindre alt efter hvor stærk den er

  • saft af 1/2 citron

  • 1-1,5 dl 1-1,5 olie – brug gerne en blanding af smagsneutral olie og olivenolie, så smagen af olivenolie ikke bliver for kraftig

  • salt og peber

  • Stegte gulerødder
  • 500 g 500 gulerødder

  • 1 spsk 1 smør

  • 2 spsk 2 olivenolie

  • 1 tsk 1 akaciehonning

  • salt og peber

  • Topping – kan undlades
  • hakket persille

  • friskrevet citronskal

Sådan gør du

  • Rist mandlerne til pestoen i ovnen ved 200 grader i ca 5 min. Lad dem køle af.
  • Blev alle ingredienserne til pestoen i en blender og smag til med salt og peber. Juster konsistensen med olie, så den ikke bliver for tyk.
  • Skær gulerødderne i rustikke stykker.
  • Kom olie og smør på en pande og varm op til smørret er bruset af. Kom gulerødderne på panden og steg dem ved medium til kraftig varme i 7-8 minutter så de bliver gyldne, men stadig har bid.
  • Kom akaciehonning over gulerødderne til sidst lad dem karamerellisere op. Tag derefter gulerødderne af varmen og krydder med salt og peber.
  • Top de stegte gulerødder med pesto, lidt friskhakket persille og revet citronskal.

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram