Stegte gulerødder med spicy persillepesto
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal
4
portionerTilberedningstid
20
minutesStegte og karamelliserede gulerødder på panden smager skønt – her serveres de med en spicy persillepesto med chili og citron.
Ingredienser
- Persillepesto
50 g bredbladet persille
1 fed hvidløg
30 g mandler
1/4 frisk chili – evt mere eller mindre alt efter hvor stærk den er
saft af 1/2 citron
1-1,5 dl olie – brug gerne en blanding af smagsneutral olie og olivenolie, så smagen af olivenolie ikke bliver for kraftig
salt og peber
- Stegte gulerødder
500 g gulerødder
1 spsk smør
2 spsk olivenolie
1 tsk akaciehonning
salt og peber
- Topping – kan undlades
hakket persille
friskrevet citronskal
Sådan gør du
- Rist mandlerne til pestoen i ovnen ved 200 grader i ca 5 min. Lad dem køle af.
- Blev alle ingredienserne til pestoen i en blender og smag til med salt og peber. Juster konsistensen med olie, så den ikke bliver for tyk.
- Skær gulerødderne i rustikke stykker.
- Kom olie og smør på en pande og varm op til smørret er bruset af. Kom gulerødderne på panden og steg dem ved medium til kraftig varme i 7-8 minutter så de bliver gyldne, men stadig har bid.
- Kom akaciehonning over gulerødderne til sidst lad dem karamerellisere op. Tag derefter gulerødderne af varmen og krydder med salt og peber.
- Top de stegte gulerødder med pesto, lidt friskhakket persille og revet citronskal.
Del opskrift på Facebook