Stegte og karamelliserede gulerødder på panden smager skønt – her serveres de med en spicy persillepesto med chili og citron.
Ingredienser
Persillepesto
50gbredbladet persille
1fed hvidløg
30gmandler
1/4 frisk chili – evt mere eller mindre alt efter hvor stærk den er
saft af 1/2 citron
1-1,5dlolie – brug gerne en blanding af smagsneutral olie og olivenolie, så smagen af olivenolie ikke bliver for kraftig
salt og peber
Stegte gulerødder
500ggulerødder
1spsksmør
2spskolivenolie
1tskakaciehonning
salt og peber
Topping – kan undlades
hakket persille
friskrevet citronskal
Sådan gør du
Rist mandlerne til pestoen i ovnen ved 200 grader i ca 5 min. Lad dem køle af.
Blev alle ingredienserne til pestoen i en blender og smag til med salt og peber. Juster konsistensen med olie, så den ikke bliver for tyk.
Skær gulerødderne i rustikke stykker.
Kom olie og smør på en pande og varm op til smørret er bruset af. Kom gulerødderne på panden og steg dem ved medium til kraftig varme i 7-8 minutter så de bliver gyldne, men stadig har bid.
Kom akaciehonning over gulerødderne til sidst lad dem karamerellisere op. Tag derefter gulerødderne af varmen og krydder med salt og peber.
Top de stegte gulerødder med pesto, lidt friskhakket persille og revet citronskal.