Stegte gulerødder i teriyaki sauce med ristet sesam og frisk koriander

4 from 6 votes
Recipe by Johanne Mosgaard Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

portioner
Tilberedningstid

15

minutes

Stegte gulerødder med teriyaki sauce, ristet sesam og frisk koriander – en lækker og smagfuld asiatisk inspireret anretning.

Ingredienser

  • 500 g gulerødder

  • 3-4 spsk teriyaki sauce

  • 2 spsk sesamfrø

  • 1 håndfuld frisk koriander

Sådan gør du

  • Start med at riste sesamfrø på en tør pande imens du rører rundt i frøene. Rist til de bliver gyldne og du kan dufte at de er ristede. Hæld de ristede sesamfrø i en skål og stil dem til side.
  • Skær gulerødder i tynde skiver og varm panden igen med olie, tilsæt også salt. Steg gulerødderne ved middelhøj varme til de er møre og let gyldne, men de må gerne have bid, det tager ca. 5-7 minutter.
  • Tilsæt til sidst teriyaki sauce på panden og vend det med gulerødderne, så de bliver karamelliserede og dækket af teriyaki saucen. Lad det simre et par minutter imens du rører rundt på panden.
  • Hæld gulerødderne ud på et fad og top med finthakket frisk koriander og de ristede sesamfrø. Server som en tilbehørsret, fx sammen med andre asiatisk inspirede retter eller som en del af et tapasbord.

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram