Stroganoff i en fart
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Kødretter
Antal
4
personerTilberedningstid
30
minutesEn dejlig gryderet der kan stå klar på blot en halv time.
Ingredienser
3/4 kg kartofler
1/2 knoldselleri
2 spsk. smør
500 g oksekød
Olie til bruning
250 g rensede champignon i halve
Salt og peber
1 spsk. paprika
1 spsk. koncentreret tomatpure
3 dl bouillon
400 g cherry tomater
1/4 liter madlavningsfløde
Evt. lidt hvedemel til jævning
Persille til pynt
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Skræl sellerien og skær den i mindre stykker.
- Kog kartofler og selleri møre i usaltet vand, ca. 20 minutter. Hæld vandet fra, damp dem tørre og mos dem godt. Smag til med salt, peber og smør.
- Brun hurtig kødet i lidt olie af to gange og læg det til side.
- Brun champignon 2-3 min. og kom kødet tilbage på panden. Krydr med salt, peber og paprika og tilsæt tomatpure og varm det igennem under omrøring 1 min.
- Kom cherrytomater, bouillon og fløde ved og lad det koge 4-5 min.
- Smag til, jævn evt. med lidt meljævning og server med kartoffel-sellerimos og et godt drys persille.
Tip
- Sellerien i kartoffelmosen kan sagtens erstattes med andre rodfrugter som f.eks. gulerod eller jordskokker. Man kan selvfølgelig også lave mosen kun på kartofler, men grøntsagerne giver en dejlig smag. Retten smager selvfølgelig også godt med ris eller pasta til.
Del opskrift på Facebook