Svampe speltotto

4 from 7 votes
Course: Vegetarretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

45

minutes

En rigtig efterårsret. Cremet speltotto fyldt med smagfulde svampe.

Ingredienser

  • 2 2 løg, finthakket

  • 3 fed 3 hvidløg, finthakket

  • 200 g 200 svampe, finthakket, fx kejserhatte, portobello eller champignon

  • 400 g 400 speltkerner

  • 2 glas 2 hvidvin

  • 1 l 1 kyllingefond

  • 100 g 100 parmesan, revet

  • Olivenolie

  • Salt og friskkværnet peber

  • Smørstegte salvie svampe
  • 250 g 250 svampe, fx kejserhatte, portobello eller champignon

  • 2 spsk. 2 smør

  • 15 15 blade salvie, grofthakket

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Varm olie i en stor gryde. Sautér løg og hvidløg i et par minutter og tilsæt herefter finthakkede svampe.
  • Når svampene er gyldne og har afgivet væske, kommes speltkernerne ved, og der sauteres yderligt i nogle minutter.
  • Kom nu hvidvin på og lad den reducere under varmen.
  • Skru ned på medium varme og hæld varm fond på så det lige dækker indholdet i gryden.
  • Rør jævnligt rundt og kom fond på ca. hvert 5 minut, indtil al fonden er optaget, og du står tilbage med en cremet lækker speltotto. Dette tager ca. 30-35 minutter.
  • Imens risottoen simrer tilberedes de smørstegte salvie svampe.
  • Rens svampene og skær dem i mundrette bider.
  • Kom smør på en varm stegepande og steg svampene forsigtigt – uden meget omrøring.
  • Tilsæt salvien de sidste 2-3 minutter og krydr med salt og peber.
  • Tag risottoen af varmen vend revet parmesan i. Smag til med salt og peber.
  • Server risottoen varm med stegte svampe og ekstra revet parmesan på toppen.

Del opskrift på Facebook