Svampepizza med rødløg og creme fraiche – en virkelig skøn pizza inspireret af flammkuchen. Svampene giver den skønneste smag og masser af umami til pizzaen.
Ingredienser
1stkpizzabund (købt eller hjemmelavet)
200gbrune champignon
1rødløg
150gcreme fraiche 38%
frisk timian
salt og peber
olivenolie eller smør til stegning
Sådan gør du
Varm ovnen op til maks varme, og lad en bageplade eller bagesten varme med i ovnen. Lad gerne ovnen varme op i 45 min-1 time.
Rens og skær svampene i skiver.
Varm en pande op til kraftig varme med lidt olivenolie, smør eller begge dele. Kom svampene på panden og steg dem til de er gyldne. Krydr med salt og peber, når svampene er taget af varmen.
Rul din pizzabund meget tyndt ud, og smør den med creme fraiche. Fordel svampe og tynde skiver af rødløg på pizzaen.
Skub pizzaen over på den varme bageplade i ovnen, og bag din pizza i 9-10 min til den er gylden og sprød.
Top pizzaen med frisk timian, salt og friskkværnet peber.