En simpel og velsmagende hverdagsret med svampe, gulerødder og kylling i en lækker cremet sauce. Retten kan serveres til både ris, pasta eller kartofler.
Ingredienser
250gsvampe i skiver
4gulerødder
1løg
2fedhvidløg
280gkylling
1citron, økologisk
2dlbouillon (grøntsag eller hønse)
2,5dlmadlavningsfløde
Friske krydderurter som fx rosmarin eller timian
Frisk persille til topping
Tilbehør
Server med fx ris, pasta eller kartofler
Sådan gør du
Skær gulerødder i skrå skiver, hvidløg i små tern og løget i tynde skiver. Riv også skallen af citronen og bland med finthakket persille.
Krydr kyllingebryst med salt og peber. Varm en dyb pande op med olie og steg kyllingen ved høj varme på begge sider så de får en god stegeskorpe. Tag kyllingen af panden.
Kom olie på panden og steg svampene ved høj varme til de får god farve. Skru ned for varmen og tilsæt løg og hvidløg og lad dem stege med et par minutter. Tilsæt gulerødder, bouillon, madlavningsfløde, saften af 1 citron og evt lidt finthakket rosmarin eller timian. Smag til med salt og peber og bring det i kog.
Kom kyllingen tilbage i panden. Skru ned for varmen og læg evt et låg på panden. Lad kyllingen tilberede i saucen i ca 5 min. Tag låget af og tilbered videre i yderligere 5 min og tjek om kyllingen er færdigtilberedt. Sluk for varmen
Skær kyllingen i skiver og kom tilbage i panden. Server retten med fx ris, pasta eller kogte kartofler og top med persilleblandingen.
Tip
En simpel hverdagsret der kan varieres i det uendelige – brug forskellige typer af grøntsager, men svampene er et must, da de giver en dejlig smag til saucen.