Svampesauce

Svampesauce

4 from 4 votes
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

personer
Tilberedningstid

15

minutes

Ingredienser

  • 1 1 skalotteløg

  • 300 g 300 svampe og champignon

  • 2 spsk. 2 smør

  • 1 dl 1 portvin eller marsala

  • 1/4 liter 1/4 kalvebouillon

  • 1/4 liter 1/4 madlavningsfløde 18%

  • Jævning af 1 spsk. mel og 2 spsk. vand

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Hak løget fint.
  • Rens svampe og champignon og skær dem i mindre stykker.
  • Svits løg og svampe i smør, til de er gyldne.
  • Tilsæt portvin og kog ind, til væden er næsten fordampet.
  • Kom bouillon ved og lad saucen koge 5 min.
  • Tilsæt fløde, kog op og jævn med en jævning af hvedemel og vand rystet godt sammen.
  • Kog svampesaucen godt igennem og smag til med salt og peber.

Del opskrift på Facebook