Svampesauce

Svampesauce

5 1 bedømmelse
Opskrift af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dkKategori: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

personer
Tilberedningstid

15

minutter

Ingredienser

  • 1 skalotteløg

  • 300 g svampe og champignon

  • 2 spsk. smør

  • 1 dl portvin eller marsala

  • 1/4 liter kalvebouillon

  • 1/4 liter madlavningsfløde 18%

  • Jævning af 1 spsk. mel og 2 spsk. vand

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Hak løget fint.
  • Rens svampe og champignon og skær dem i mindre stykker.
  • Svits løg og svampe i smør, til de er gyldne.
  • Tilsæt portvin og kog ind, til væden er næsten fordampet.
  • Kom bouillon ved og lad saucen koge 5 min.
  • Tilsæt fløde, kog op og jævn med en jævning af hvedemel og vand rystet godt sammen.
  • Kog svampesaucen godt igennem og smag til med salt og peber.

Del opskrift på Facebook