Denne svampesteg er et skønt vegetarisk alternativ til fx julemiddagen eller en god søndagsmiddag. Svampe, løg og knoldselleri bidrager med masser af smag til denne skønne steg.
Ingredienser
350g350svampe, fx portobello eller champignon
150g150hasselnødder
11lille knoldselleri (400 g skrællet vægt)
22løg
44fed hvidløg
11lille sødt æble
Lille håndfuld svesker, groft hakket
2spsk.2soya
2spsk.2mel
1spsk.1loppefrøsskaller
1/2tsk.1/2sød paprika
1/2tsk.1/2røget paprika
1/4tsk.1/4muskatnød
Friskkværnet peber
Salt efter behov
Sådan gør du
Skræl knoldselleri med en kniv.
Skær det i grove tern, kog mørt i ca. 10 min. – blend eller mos det.
Brug en foodprocessor til at hakke løg, svampe, hvidløg, æbler, hasselnødder og svesker
Hak lidt ad gangen og sørg for at der er bid tilbage og at det er grofthakket.
Bland alle de hakkede ingredienser, samt krydderier, mel og loppefrøsskaller, sammen med knoldsellerimosen. Smag til allerede her.
Fordel farsen i en lille beklædt eller smurt rugbrødsform, lad den sættes sig imens ovnen varmer op.
Bag det i ovnen ved 200 grader i 45 min – 1 time.
Server stegen lun med fx kartofler og en sprød kålsalat.
Video
Tip
Hvis stegen skal serveres vendt ud af formen, er det vigtigt at formen er beklædt med bagepapir, og at stegen har sat sig lidt efter tilberedning inden den vendes ud.