Svampesteg med hasselnødder og knoldselleri

2 from 6 votes
Antal

8

portioner
Tilberedningstid

1

hour 

30

minutes

Denne svampesteg er et skønt vegetarisk alternativ til fx julemiddagen eller en god søndagsmiddag. Svampe, løg og knoldselleri bidrager med masser af smag til denne skønne steg.

Ingredienser

  • 350 g 350 svampe, fx portobello eller champignon

  • 150 g 150 hasselnødder

  • 1 1 lille knoldselleri (400 g skrællet vægt)

  • 2 2 løg

  • 4 4 fed hvidløg

  • 1 1 lille sødt æble

  • Lille håndfuld svesker, groft hakket

  • 2 spsk. 2 soya

  • 2 spsk. 2 mel

  • 1 spsk. 1 loppefrøsskaller

  • 1/2 tsk. 1/2 sød paprika

  • 1/2 tsk. 1/2 røget paprika

  • 1/4 tsk. 1/4 muskatnød

  • Friskkværnet peber

  • Salt efter behov

Sådan gør du

  • Skræl knoldselleri med en kniv.
  • Skær det i grove tern, kog mørt i ca. 10 min. – blend eller mos det.
  • Brug en foodprocessor til at hakke løg, svampe, hvidløg, æbler, hasselnødder og svesker
  • Hak lidt ad gangen og sørg for at der er bid tilbage og at det er grofthakket.
  • Bland alle de hakkede ingredienser, samt krydderier, mel og loppefrøsskaller, sammen med knoldsellerimosen. Smag til allerede her.
  • Fordel farsen i en lille beklædt eller smurt rugbrødsform, lad den sættes sig imens ovnen varmer op.
  • Bag det i ovnen ved 200 grader i 45 min – 1 time.
  • Server stegen lun med fx kartofler og en sprød kålsalat.

Video

Tip

  • Hvis stegen skal serveres vendt ud af formen, er det vigtigt at formen er beklædt med bagepapir, og at stegen har sat sig lidt efter tilberedning inden den vendes ud.

Del opskriften på Facebook

Vores jord på Instagram