En lækker og smagfuld svampesuppe med hvidvin og linser. De danske svampe giver masser af smag til suppen, og linserne giver både struktur og mæthed. Perfekt til både hverdag og gæster.
Ingredienser
1porre
2-3fed hvidløg
400gbrune champignoner
2dlhvidvin
6dlvand
1grøntsagsbouillon terning
240gkogte linser – fx beluga eller grønne linser
2dlfløde
Friskkværnet peber
Sojasauce
Sådan gør du
Hak porrer og hvidløg fint. Rens champignonerne, skær dem i tynde skiver.
Varm en gryde op med olien. Svits først porrer til de er gyldne og tilsæt herefter hvidløg. Tilsæt svampe, og steg svampene gyldne og møre.
Tilsæt hvidvin, vand og bouillonterning. Læg låg på gryden og lad suppen simre i 10 minutter.
Tilsæt de kogte linser og fløde. Lad det simre yderligere et par minutter.
Smag til med rigeligt friskkværnet peber og sojasauce efter smag.