Svampesuppe med hvidvin og linser

Recipe by Johanne Mosgaard
5.0 from 2 votes
Course: Supper, Vegetarretter
Antal

4

pers
Tilberedningstid

15

minutes

En lækker og smagfuld svampesuppe med hvidvin og linser. De danske svampe giver masser af smag til suppen, og linserne giver både struktur og mæthed. Perfekt til både hverdag og gæster.

Ingredienser

  • 1 porre

  • 2-3 fed hvidløg

  • 400 g brune champignoner

  • 2 dl hvidvin

  • 6 dl vand

  • 1 grøntsagsbouillon terning

  • 240 g kogte linser – fx beluga eller grønne linser

  • 2 dl fløde

  • Friskkværnet peber

  • Sojasauce

Sådan gør du

  • Hak porrer og hvidløg fint. Rens champignonerne, skær dem i tynde skiver.
  • Varm en gryde op med olien. Svits først porrer til de er gyldne og tilsæt herefter hvidløg. Tilsæt svampe, og steg svampene gyldne og møre.
  • Tilsæt hvidvin, vand og bouillonterning. Læg låg på gryden og lad suppen simre i 10 minutter.
  • Tilsæt de kogte linser og fløde. Lad det simre yderligere et par minutter.
  • Smag til med rigeligt friskkværnet peber og sojasauce efter smag.
  • Server suppen med friskbagt brød.

Video

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram