Recipe by Johanne MosgaardCourse: Supper, Vegetarretter
Antal
4
pers
Tilberedningstid
15
minutes
En lækker og smagfuld svampesuppe med hvidvin og linser. De danske svampe giver masser af smag til suppen, og linserne giver både struktur og mæthed. Perfekt til både hverdag og gæster.
Ingredienser
11porre
2-32-3fed hvidløg
400g400brune champignoner
2dl2hvidvin
6dl6vand
11grøntsagsbouillon terning
240g240kogte linser – fx beluga eller grønne linser
2dl2fløde
Friskkværnet peber
Sojasauce
Sådan gør du
Hak porrer og hvidløg fint. Rens champignonerne, skær dem i tynde skiver.
Varm en gryde op med olien. Svits først porrer til de er gyldne og tilsæt herefter hvidløg. Tilsæt svampe, og steg svampene gyldne og møre.
Tilsæt hvidvin, vand og bouillonterning. Læg låg på gryden og lad suppen simre i 10 minutter.
Tilsæt de kogte linser og fløde. Lad det simre yderligere et par minutter.
Smag til med rigeligt friskkværnet peber og sojasauce efter smag.