Syltet fennikel med appelsin og dild

5 from 1 vote
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

1

stort glas
Tilberedningstid

20

minutes

Syltet fennikel er fantastisk tilbehør til alt fra pizza til salatskåle

Ingredienser

  • 2 knolde 2 fennikel

  • 2 tsk. 2 fennikelfrø

  • 5 kviste 5 frisk dild

  • 4 tørret 4 appelsin (kan erstattes af frisk)

  • Lage
  • 4 dl 4 gennemsigtig lagereddike

  • 2 dl 2 vand

  • 200 g 200 sukker

  • 1/2 tsk. 1/2 salt

Sådan gør du

  • Rens Fennikelknoldene og brug et mandolinjern til at skære begge knolde i papirstynde skiver.
  • Kom alt fennikel op i et stort skoldet sylteglas sammen med fennikelfrø, dild og appelsin.
  • Kom alle ingredienser til lagen op i en gryde og bring dette i kog. Kog indtil alt sukkeret er opløst.
  • Tag lagen af varmen og hæld den direkte op i sylteglasset indtil det er fyldt helt op.
  • Luk låget tæt og opbevar på køl.

Del opskrift på Facebook