Tacos med svampe

5 from 1 vote
Recipe by Emma Martiny Course: Vegetarretter
Servings

4

servings
Cooking time

20

minutes

Tacos med svampe er en fremragende vegetarisk ret, hvor krydrede, ristede svampe erstatter kød – helt uden at man savner det mindste! Svampene har en god konsistens og masser af umamismag, hvilket gør dem som det perfekte omdrejningspunkt til kødfri retter.
De grønne tacos er ikke blot enormt velsmagende, de er også hurtige og nemme at lave. Efter cirka 20 minutter kan det rene festmåltid sættes på bordet!

Ingredienser

  • 500 g 500 svampe, fx shii-take og kejserhatte

  • 1/2 tsk. 1/2 røget paprika

  • 1/2 tsk. 1/2 spidskommen

  • 1/2 tsk. 1/2 koriander

  • 1/2 tsk. 1/2 hvidløgspulver

  • 1 tsk. 1 oregano

  • Salt og friskkværnet peber

  • Til servering
  • 12 12 små tacos eller 8 tortillapandekager

  • 1/2 1/2 spidskål

  • 2 2 avocadoer

  • 1 håndfuld 1 koriander

  • 1 dl 1 chili mayonnaise

  • 2 2 lime

Sådan gør du

  • Rens svampe, og skær dem i grove skiver.
  • Kom dem i en skål sammen med alle krydderier og olivenolie, og vend rundt.
  • Opvarm en pande ved høj varme, og steg svampene, til de er flot gyldne.
  • Lun tacos på en pande eller i ovnen.
  • Snit spidskål helt fint, og skær avocado i skiver.
  • Fyld tacos med spidskål, avocado og de stegte svampe.
  • Dryp chili-mayonnaise og limesaft over, pynt med koriander, og servér.

Del opskrift på Facebook