Tærte med spidskål og løg

5 2 bedømmelser
Opskrift af Maria VestergaardKategori: Vegetarretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

1

time 

30

minutter

Vidunderlig vegetartærte med masser af smag fra aromatiske danske løg og sødmefuld spidskål

Ingredienser

  • Tærtebund
  • 150 g koldt smør

  • 200 g fuldkornsmel

  • 1/2 tsk. salt

  • 1 æg

  • 1 tsk. smør til formen

  • Fyld
  • 3 æg

  • 225 g creme fraiche

  • 50 g revet mozzarella

  • 1 tsk. salt

  • 1/3 spidskålshovede

  • 1 tsk. smør

  • 6 små løg

  • Spidskålssalat
  • 3 spsk. creme fraiche

  • 1 tsk. sennep

  • 1 tsk. citronsaft

  • 1 tsk. flydende honning

  • 1 tsk. salt

  • 2 danske pærer

  • 2/3 spidskål

  • 50 g hasselnødder

  • En lille håndfuld persille

Sådan gør du

  • Skær det kolde smør i tern og bland det med mel og salt. Smuldr det med hænderne indtil det ligner revet ost.
  • Tilsæt æg og saml tærtedejen hurtigt, og ælt den indtil du har en ensartet masse.
  • Pak tærtedejen ind i film og opbevar den i køleskabet i 30 minutter, så dejen kan samle sig.
  • Rul tærtedejen ud med en kagerulle og en anelse hvedemel, og placer tærtedejen i en smurt tærteform (ca. 22 cm)
  • Prik huller tilfældige steder i tærtebunden med en gaffel, og forbag tærten i ca. 10 minutter i ovnen ved 200°C (almindelig ovn).
  • Nu til tærtefyldet. Pisk æg, cremefraiche, ost og salt godt sammen.
  • Snit spidskål fint og steg det i to minutter på en varm pande med smør.
  • Skær skrællen af løgene og halver dem.
  • Hæld æggemassen i den forbagte tærtebund og fordel dernæst spidskål og løg.
  • Bag tærten i ovnen ved 200°C (almindelig ovn) i ca. 30 min eller til tærten er færdigbagt og let gylden.
  • Nu til salaten. Bland cremefraiche, citronsaft, sennep, honning og salt godt sammen.
  • Snit spidskålen fint, skær pærer i fine både, hak hasselnødder og persille fint og vend alle ingredienserne til salaten sammen.

Del opskriften på Facebook