Tantan Ramen med pak choi & majs

5.0 from 1 vote
Course: supper
Servings

4

servings
Cooking time

40

minutes

Tantan ramen er en varm, cremet nudelsuppe fyldt med skønne grøntsager i sæson. Denne version er lavet med gris, men dette kan nemt skiftes ud med tofu, hvilket giver en plantebaseret og ligeså smagfuld version.

Ingredienser

  • 2 majskolber

  • 2 pak choi

  • 4-6 stængler forårsløg, fintsnittet

  • 2 æg

  • 300 g tørrede ramen nudler

  • Ristede sesamfrø

  • Olie

  • 700 ml hønse- eller grøntsagsfond

  • 300 ml sødmælk eller plantemælk

  • Spicy gris
  • 200 g hakket gris eller fast tofu (smuldret)

  • 3 fed hvidløg, finthakket

  • 2 tsk. frisk ingefær, fintrevet

  • 1 spsk. olie

  • 1 tsk. chilisauce – fx doubanjiang, gochujang eller sambal oelek

  • 1 tsk. honning

  • 1 spsk. soja

  • Tara (den smagsgivende peanutbutter paste)
  • 5 spsk. peanutbutter, smooth

  • 2 spsk. risvineddike

  • 1,5-2 spsk. chilisauce – fx doubanjiang, gochujang eller sambal oelek

  • 2 tsk. honning

  • 5 spsk. soja

Sådan gør du

  • Vask og rens pak choi og skær i mindre stykker.
  • Pil majskolben og skær majsene fri fra kolben.
  • Kog æggene smilende i ca. 7,5 min og pil dem.
  • Kom fond og mælk i en gryde og kog langsomt op.
  • Sautér pak choi på en pande i lidt olie i et par minutter. Gentag det samme med majsene.
  • Rør alle ingredienserne til Tara’en sammen i en skål.
  • Kog nudlerne efter anvisning på pakken.
  • Anret nu hver portion ramen i hver sin skål.
  • Tag 2 spsk. tara og rør grundigt sammen med 2-2,5 dl varm fond.
  • Top med nudler, majs, pak choi, 1/2 æg, forårsløg og til sidst et drys sesamfrø.
  • Nyd den varme suppe med det samme.

Video

Tip

  • Man varierer selv styrken på denne ret, ved at dosere chili sauce i både tara og kødet. Man kan bruge forskellige typer chili sauce eller endda en chili olie. Originalt bruger man en chili bønne sauce ‘doubanjiang’. Men hvis den ikke er tilgængelig er gochujang, sambal olek eller en helt fjerde chili sauce også mulig at anvende. Man kan evt tilføje lidt miso paste, hvis chili saucen mangler umami.

Del opskriften på Facebook

Vores Jord på Instagram