Prøv denne umamibombe af en thai inspireret nudelret med stegte kejserhatte – en lækker kødfri ret der er fyldt med smag og konsistens.
Ingredienser
3spsksesamfrø
200gøkologiske kejserhatte fra Tvedemose
2spskristet sesamolie
2spskpeanutbutter
1grøntsagsbouillion erning
4dlkogende vand
1-2limefrugter
1-2spsksojasauce
2spsksirup, fx ahornsirup
2tskfriskrevet ingefær
3-4fedhvidløg
1pak choi
1frisk chili
2-3forårsløg
200gnudler, fx brune risnudler
Sådan gør du
Start med at riste sesamfrø på en tør pande til de er let gyldne. Hæld dem i en skål og stil dem til side.
Skær kejserhatte i ca. 1 cm tykke skiver og snit evt. et lille mønster i dem, så de optager masser af smag fra retten.
Varm en pande med lidt sesamolie, og steg svampene til de er gyldne på begge sider. Læg svampene til side.
Tilsæt peanutbutter på den varme pande. Rør grøntsagsbouillion ud i kogende vand og tilsæt til panden lidt efter lidt. Tilsæt også saften fra en lime, sojasauce, sirup, ingefær og hvidløg. Lad det simre imens du rører godt rundt indtil peanutbuttersaucen er cremet.
Kog nudler efter anvisning på pakken, og hæld de kogte nudler på panden med peanutbuttersaucen. Tilsæt også de stegte kejserhatte, grofthakket pak choi og tynde skiver chili.
Skær forårsløg i tynde skiver.
Server nudelretten med forårsløg, de ristede sesamfrø og ekstra limesaft.
Video
Tip
Retten kan nemt gøres børnevenlig ved at servere chili ved siden af, og ved at skære lidt ned på hvidløg.