Prøv denne umamibombe af en thai inspireret nudelret med stegte kejserhatte – en lækker kødfri ret der er fyldt med smag og konsistens.
Ingredienser
3spsk3sesamfrø
200g200økologiske kejserhatte fra Tvedemose
2spsk2ristet sesamolie
2spsk2peanutbutter
1gr1øntsagsbouillion erning
4dl4kogende vand
1-21-2limefrugter
1-2spsk1-2sojasauce
2spsk2sirup, fx ahornsirup
2tsk2friskrevet ingefær
3-4fed3-4hvidløg
11pak choi
11frisk chili
2-32-3forårsløg
200g200nudler, fx brune risnudler
Sådan gør du
Start med at riste sesamfrø på en tør pande til de er let gyldne. Hæld dem i en skål og stil dem til side.
Skær kejserhatte i ca. 1 cm tykke skiver og snit evt. et lille mønster i dem, så de optager masser af smag fra retten.
Varm en pande med lidt sesamolie, og steg svampene til de er gyldne på begge sider. Læg svampene til side.
Tilsæt peanutbutter på den varme pande. Rør grøntsagsbouillion ud i kogende vand og tilsæt til panden lidt efter lidt. Tilsæt også saften fra en lime, sojasauce, sirup, ingefær og hvidløg. Lad det simre imens du rører godt rundt indtil peanutbuttersaucen er cremet.
Kog nudler efter anvisning på pakken, og hæld de kogte nudler på panden med peanutbuttersaucen. Tilsæt også de stegte kejserhatte, grofthakket pak choi og tynde skiver chili.
Skær forårsløg i tynde skiver.
Server nudelretten med forårsløg, de ristede sesamfrø og ekstra limesaft.
Video
Tip
Retten kan nemt gøres børnevenlig ved at servere chili ved siden af, og ved at skære lidt ned på hvidløg.