Thai inspireret nudelret med stegte kejserhatte

Thai inspireret nudelret med stegte kejserhatte

5 from 2 votes
Recipe by Johanne Mosgaard Course: vegetarretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

40

minutes

Prøv denne umamibombe af en thai inspireret nudelret med stegte kejserhatte – en lækker kødfri ret der er fyldt med smag og konsistens.

Ingredienser

  • 3 spsk 3 sesamfrø

  • 200 g 200 økologiske kejserhatte fra Tvedemose

  • 2 spsk 2 ristet sesamolie

  • 2 spsk 2 peanutbutter

  • 1 gr 1 øntsagsbouillion erning

  • 4 dl 4 kogende vand

  • 1-2 1-2 limefrugter

  • 1-2 spsk 1-2 sojasauce

  • 2 spsk 2 sirup, fx ahornsirup

  • 2 tsk 2 friskrevet ingefær

  • 3-4 fed 3-4 hvidløg

  • 1 1 pak choi

  • 1 1 frisk chili

  • 2-3 2-3 forårsløg

  • 200 g 200 nudler, fx brune risnudler

Sådan gør du

  • Start med at riste sesamfrø på en tør pande til de er let gyldne. Hæld dem i en skål og stil dem til side.
  • Skær kejserhatte i ca. 1 cm tykke skiver og snit evt. et lille mønster i dem, så de optager masser af smag fra retten.
  • Varm en pande med lidt sesamolie, og steg svampene til de er gyldne på begge sider. Læg svampene til side.
  • Tilsæt peanutbutter på den varme pande. Rør grøntsagsbouillion ud i kogende vand og tilsæt til panden lidt efter lidt. Tilsæt også saften fra en lime, sojasauce, sirup, ingefær og hvidløg. Lad det simre imens du rører godt rundt indtil peanutbuttersaucen er cremet.
  • Kog nudler efter anvisning på pakken, og hæld de kogte nudler på panden med peanutbuttersaucen. Tilsæt også de stegte kejserhatte, grofthakket pak choi og tynde skiver chili.
  • Skær forårsløg i tynde skiver.
  • Server nudelretten med forårsløg, de ristede sesamfrø og ekstra limesaft.

Video

Tip

  • Retten kan nemt gøres børnevenlig ved at servere chili ved siden af, og ved at skære lidt ned på hvidløg.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram