En lækker spicy nudelsuppe med rød karry, masser af svampe, kylling og gulerødder. Nem hverdagsmad med smæk på smagen.
Ingredienser
250gsvampe i skiver
1 porre
4gulerødder
2fedhvidløg
1spskfintrevet ingefær
280gkyllingebryst
1lime, saften heraf
2spskcreamy peanutbutter
2-3tskrød karrypasta
8dlhønsebouillon
1dåsekokosmælk
4spsksoya eller fiskesauce
1tsksukker
200grisnudler
Frisk koriander og ekstra lime til topping
Sådan gør du
Skær kylling i mindre strimler og stil til side.
Rens og snit porren i ringe – gem lidt af det snittede grønne fra porren til topping. Skær gulerødder i tynde stave og hvidløg i små tern.
Kom olie i en stor gryde og steg svampene ved høj varme til de er gyldne. Tag svampene fra. Kom ekstra olie i gryden og steg først kylling til det får lidt farve. Tilsæt herefter hvidløg, ingefær og porre og steg i et par minutter. Kom karrypasta i gryden og steg med i 1 minut.
Kom bouillon, kokosmælk, gulerødder og halvdelen af svampene i gryden. Bring det i kog og lad det småsimre i 5 min til kyllingen er færdigtilberedt. Kog imens nudlerne i en gryde for sig efter anvisningen på pakken.
Tilsæt soya/fiskesauce, lime, sukker og peanutbutter og rør det hele godt sammen. Smag suppen til.
Anret tallerkener med nudler i bunden og hæld suppen over. Top med de sidste svampe, frisk koriander, porre og ekstra lime.
Tip
Suppen kan sagtens laves vegetarisk hvis man ønsker det. Undlad da kylling og tilsæt evt ekstra fyld i form af flere svampe og evt andre grøntsager.