Thaicurry med hokkaido
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Kødretter
Antal
4
personerTilberedningstid
30
minutesIngredienser
1 hokkaido græskar
400 g wokstrimler, skinke eller kalkun
Lidt olie til bruning
2 tsk. rød thaikarry
1 dåse kokosmælk, 400 ml
2 spsk. fiskesauce
Saften fra en lime
1 spsk. rørsukker
1 bundt broccoli
150 g baby spinat
Sådan gør du
- Halver græskaret, fjern kernerne og skær det i både. Skær skrællen af og skær dernæst græskarkødet i tern.
- Brun hurtigt wokstrimlerne, lidt af gangen i olie i en rygende varm wok og læg det til side.
- Svits thaikarry i et par skefulde af den faste kokosmælk til det begynder at dufte. Tilsæt græskar og rist det i blandingen et par minutter. Kom resten af kokosmælken ved sammen med fiskesauce, limesaft og rørsukker. Lad det simre 5 min.
- Del broccolien i små buketter og kom dem i wokken sammen med wokstrimlerne. Kog endnu 3-4 min. tilsæt spinat og kog op. Smag til med fiskesauce, limesaft og sukker og server med kogte ris eller nudler.
Tip
- Er det en grøn dag, smager curry’en mindst lige så godt uden wokstrimler.
Del opskrift på Facebook