Thaicurry med hokkaido

Thaicurry med hokkaido

5 1 bedømmelse
Opskrift af Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dkKategori: Kødretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

30

minutter

Ingredienser

  • 1 hokkaido græskar

  • 400 g wokstrimler, skinke eller kalkun

  • Lidt olie til bruning

  • 2 tsk. rød thaikarry

  • 1 dåse kokosmælk, 400 ml

  • 2 spsk. fiskesauce

  • Saften fra en lime

  • 1 spsk. rørsukker

  • 1 bundt broccoli

  • 150 g baby spinat

Sådan gør du

  • Halver græskaret, fjern kernerne og skær det i både. Skær skrællen af og skær dernæst græskarkødet i tern.
  • Brun hurtigt wokstrimlerne, lidt af gangen i olie i en rygende varm wok og læg det til side.
  • Svits thaikarry i et par skefulde af den faste kokosmælk til det begynder at dufte. Tilsæt græskar og rist det i blandingen et par minutter. Kom resten af kokosmælken ved sammen med fiskesauce, limesaft og rørsukker. Lad det simre 5 min.
  • Del broccolien i små buketter og kom dem i wokken sammen med wokstrimlerne. Kog endnu 3-4 min. tilsæt spinat og kog op. Smag til med fiskesauce, limesaft og sukker og server med kogte ris eller nudler.

Tip

  • Er det en grøn dag, smager curry’en mindst lige så godt uden wokstrimler.

Del opskrift på Facebook