En skøn sommerlig tomatsalat med sprøde croutoner, mozzarella og kapers, der leder tankerne hen mod det italienske køkken.
Ingredienser
500g500tomater – du kan både bruge cherrytomater eller større tomater
2spsk2olivenolie
1spsk1kapers
11håndfuld friske krydderurter – fx basilikum og persille
1tsk1honning
1tsk1hvidvinseddike
1fed1hvidløg
11lille rødløg
75g75blandet salat (fx cafésalat maison)
11kugle mozzarella
44skiver daggammelt brød
olivenolie
salt og peber
Sådan gør du
Bræk brødet i mindre stykker og vend med lidt olivenolie salt og peber. Bag ved 200 grader i 10-15 minutter til brødet er gyldent og sprødt.
Skær tomater i mindre grove stykker og kom i en skål sammen med olivenolie, eddike og honning. Hak krydderurter, kapers og rødløg og pres hvidløget. Bland det hele sammen med tomaterne i skålen og mos gerne lidt af saften ud af tomaterne. Smag til med salt og peber.
Anret et stort fad med salatblandingen, og vend det forsigtigt med tomatblandingen. Top med sprøde croutoner og mozzarella plukket i mindre stykker. Dryp evt med noget af den overskydende saft fra tomaterne.