Tomatsalat med croutoner og mozzarella
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal
4
personerTilberedningstid
30
minutesEn skøn sommerlig tomatsalat med sprøde croutoner, mozzarella og kapers, der leder tankerne hen mod det italienske køkken.
Ingredienser
500 g tomater – du kan både bruge cherrytomater eller større tomater
2 spsk olivenolie
1 spsk kapers
1 håndfuld friske krydderurter – fx basilikum og persille
1 tsk honning
1 tsk hvidvinseddike
1 fed hvidløg
1 lille rødløg
75 g blandet salat (fx cafésalat maison)
1 kugle mozzarella
4 skiver daggammelt brød
olivenolie
salt og peber
Sådan gør du
- Bræk brødet i mindre stykker og vend med lidt olivenolie salt og peber. Bag ved 200 grader i 10-15 minutter til brødet er gyldent og sprødt.
- Skær tomater i mindre grove stykker og kom i en skål sammen med olivenolie, eddike og honning. Hak krydderurter, kapers og rødløg og pres hvidløget. Bland det hele sammen med tomaterne i skålen og mos gerne lidt af saften ud af tomaterne. Smag til med salt og peber.
- Anret et stort fad med salatblandingen, og vend det forsigtigt med tomatblandingen. Top med sprøde croutoner og mozzarella plukket i mindre stykker. Dryp evt med noget af den overskydende saft fra tomaterne.
Del opskrift på Facebook