Tomatsalat med croutoner og mozzarella

0 from 0 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

personer
Tilberedningstid

30

minutes

En skøn sommerlig tomatsalat med sprøde croutoner, mozzarella og kapers, der leder tankerne hen mod det italienske køkken.

Ingredienser

  • 500 g 500 tomater – du kan både bruge cherrytomater eller større tomater

  • 2 spsk 2 olivenolie

  • 1 spsk 1 kapers

  • 1 1 håndfuld friske krydderurter – fx basilikum og persille

  • 1 tsk 1 honning

  • 1 tsk 1 hvidvinseddike

  • 1 fed 1 hvidløg

  • 1 1 lille rødløg

  • 75 g 75 blandet salat (fx cafésalat maison)

  • 1 1 kugle mozzarella

  • 4 4 skiver daggammelt brød

  • olivenolie

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Bræk brødet i mindre stykker og vend med lidt olivenolie salt og peber. Bag ved 200 grader i 10-15 minutter til brødet er gyldent og sprødt.
  • Skær tomater i mindre grove stykker og kom i en skål sammen med olivenolie, eddike og honning. Hak krydderurter, kapers og rødløg og pres hvidløget. Bland det hele sammen med tomaterne i skålen og mos gerne lidt af saften ud af tomaterne. Smag til med salt og peber.
  • Anret et stort fad med salatblandingen, og vend det forsigtigt med tomatblandingen. Top med sprøde croutoner og mozzarella plukket i mindre stykker. Dryp evt med noget af den overskydende saft fra tomaterne.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram