Skal det være grønt og nemt – så er denne ret perfekt. Torsk bagt på en bund af æbler og fennikel, og toppet med dild og frisk citron er en perfekt smagskombination – som samtidig er både let og frisk.
Ingredienser
2æbler
1fennikel
600gtorskefilet
1spsk.olie
1tsk.honning
1bundtfrisk dild
50gristede hasselnødder
Salt og peber
Brød / kartofler / korn til servering
Sådan gør du
Vask fennikel og æbler
Snit begge dele i fine skiver på et mandolinjern, og kom det op i et ovnfast fad
Kom olie, honning, salt og peber ved og vend det rundt
Placer fisken ovenpå den grønne bund og giv den et generøst strøg salt og lidt peber.
Bag det hele i ovnen ved 180°C i ca. 15 min, indtil fisken er tilberedt
Rist hasselnødder i ovnen samtidig indtil skindet sprækker, gnub skindet af i et viskestykke
Hak den friske dild og de ristede hasselnødder og drys begge dele over fadet
Pres til sidst frisk citronsaft over fadet inden servering
Server med brød, kogte kartofler eller fx perlespelt